eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4indhoven-strijp-s-klokgebouw

Down Town Gourmet Market

Eindhoven is een nieuwe foodhal rijker, de Down Town Gourmet Market. Na de Vershal in het Veemgebouw op Strijp S is dit de tweede 'foodcourt' in de stad. De hal ligt aan de Smalle Haven (bij Happy Italy om de hoek) in het centrum (downtown..) van de stad. In navolging van steden als Amsterdam, New York, Londen, Parijs, Lissabon en Sevilla ziet initiatiefnemer Hans Snoeijen ook volop mogelijkheden voor een dergelijke foodhal in Eindhoven.

Eindhoven_downtown-gourmet-market

In de hal zitten in totaal 21 restaurants, die allemaal andere gerechten aanbieden. Als bezoeker heb je keus uit een grote verscheidenheid in soorten keukens. Van Japanse vissalades tot Spaanse tapas en pintxos, van Afghaanse en Turkse maaltijden tot Italiaanse pizza's en pasta's, van Indiase hapjes tot Mexicaanse taco's. En van alles daartussen: hotdogs, tosti's, vis, sushi, koffie, kaas, bitterballen, hamburgers, saté, soep, aardappelspecialiteiten en ijs van salon Kees.

Eindhoven_down-town-gourmet-market

Volgens de website is het voor iedereen mogelijk om een plekje te krijgen op de Gourmet Market. Professionals, enthousiastelingen die graag koken, studenten, expats of families die hun gerecht willen laten proeven. Zolang het eten maar lekker en goed is!

Eindhoven_down-town-gourmet-market

Alle ondernemers zijn gevestigd rondom een knus eetplein, met gezellige zitjes, hanglampen en groene planten. Verder zijn er twee bars en een terras buiten. Wanneer het mooi weer is kun je gezellig buiten zitten, deels overdekt of in het zonnetje. De locatie biedt 500 zitplekken. Je bestelt je eten bij een of meer van de kraampjes, dat kun je enkele minuten later ophalen. Een drankje bestel je bij de centrale bar of bij het rondlopende personeel en dat wordt aan tafel gebracht. Je kunt ook gerechten mee naar huis nemen. 

Eindhoven_downtown-gourmet-market

Het concept is iets anders dan dat van de Vershal op Strijp S. Daar kun je behalve voor gerechten ook terecht om kruiden, vlees, kaas, brood, bloemen en andere ingrediënten te halen. Bij de twintig ondernemers in de Down Town Gourmet Market krijg je bereide gerechten. Daarnaast heeft de Down Town Gourmet Market één groot terras, met bediening.

Eindhoven_down-town-gourmet-market

“De Downtown Gourmarket  is ook een foodhall, maar daar houdt de vergelijking met Strijp-S op. Bij de Down Town Gourmet Market kun je geen boodschappen doen, maar ga je eten. Als in een restaurant, maar met de sfeer van een permanent foodfestival.", aldus horecaman Hans Snoeijen.

Eindhoven_downtown-gourmet-market

Het concept lijkt goed aan te slaan. Vele lunchers weten de hal aan de Smalle Haven te vinden voor een lekkere hap tussendoor of voor een hele maaltijd. Vanaf 17.00 uur zit het de meeste dagen ook vol. De Down Town Gourmet Market is van dinsdag tot zondag geopend, van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts. Je kunt er alleen pinnen of met een creditcard betalen.

Down Town Gourmet Market
Smalle Haven, Eindhoven

Eindhoven_downtown-gourmet-market

Eindhoven_downtown-gourmet-market

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.