kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terras

Frites zoals frites bedoeld zijn

Wie zich zonder schuldgevoel te buiten wil gaan aan friet en snacks, kan in Eindhoven onder andere terecht bij RPEl; een biologische snackbar voor bourgondische happers.

LET OP: deze zaak heeft inmiddels een andere eigenaar en heet nu De Frietbar!

Voor de niet-Zuiderlingen onder ons: errepel is de benaming voor aardappel in het dialect. Mocht je de naamgeving van deze zogeheten haute friteuse zaak niet helemaal kunnen plaatsen.

Volgens de eigenaars van RPEL aan de Keizersgracht serveren ze hier ‘frites zoals frites bedoeld zijn’; 'lekker, vol van smaak, biologisch, zonder E-nummers en uitgekauwde margemakers uit de diepvries'. Zo goed dat zelfs zout overbodig zou zijn, al is dat heel persoonlijk natuurlijk. De friet wordt zelf gesneden en voorgebakken, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen voor een langere houdbaarheid, en gebakken in plantaardig vet.  Naast zulke fenomenale frites kun je er ook smullen van handgemaakte kroketten (rundvlees, groente, garnaal, etc.), biologische mayonaise en heus Brabants stoofvlees.

Gerechten die met zulke aandacht worden gemaakt, vergen natuurlijk ook wat meer tijd. De term fast food gaat voor deze snackbar dan ook niet op. Dus voor snelle trek na het stappen hoef je hier niet te zijn. Dan is de zaak overigens ook helemaal niet open. De openingstijden zijn van 11.30 uur tot 21.00 uur en op zondag tot 19.00 uur.

De Frietbar
Keizersgracht 26, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.