indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1

Gehaktballen en stoemp

Eindhoven heeft een vestiging van Balls & Glory, het gehaktballenrestaurant met de beroemde gevulde gehaktballen van de Belgische tv-kok Wim Ballieu. Het restaurant in de Nieuwstraat in Eindhoven is de eerste vestiging van Balls & Glory buiten BelgiŽ.

Eindhoven_Balls_&_Glory-restaurant

LET OP: deze zaak is gesloten!

De eerste gehaktbal van Balls & Glory werd bedacht en gerold door Wim Ballieu, als kok bekend van de televisie in BelgiŽ. Hij zocht en vond een eenvoudig, origineel en lekker recept om hongerige magen een plezier mee te doen. In 2012 startte Balls & Glory als pop-up lunchrestaurant in Gent, ondertussen zijn er vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en nu dus ook Eindhoven als eerste Nederlandse vestiging. Het doel van Ballieu is klip en klaar: 50 restaurants wereldwijd in 2025. Met in elk geval een Balls & Glory in New York.

Eindhoven-balls-glory-gehaktbal-stoemp

Eindhoven
Het restaurant in Eindhoven zit in het voormalige pand van de Rijwielcentrale in de Nieuwstraat. Een strak interieur met houten tafels in het restaurant en op het terras en uiteraard een open keuken. waar de ballen, stoemp en salades worden bereid. Het restaurant is dagelijks (behalve zondag) tussen 10 en 21 uur geopend.

Eindhoven_Balls_&_Glory-gehaktballen

Gehaktballen
Het concept is simpel. Gevulde gehaktballen met 'stoemp', stamppot, of een salade. Balls & Glory verwoordt het zelf als volgt: "Onze restaurant bieden een assortiment van handcrafted meatballs, filled with things we love. Of anders gezegd een echte Vlaamse gehaktbal, gevuld met onze favoriete ingrediŽnten. Een perfect huwelijk van heerlijk, artisanaal gehakt en innovatieve, pittige vullingen; gehuld in een modern kleedje en natuurlijk voorzien van de nodige glory.Ē

Eindhoven_Balls_&_Glory_gehaktballen

Bij Balls & Glory is er elke dag keuze uit 4 gevulde gehaktballen, met varkens- of kippenvlees of vegetarisch. De gehaktballen van B&G bestaan uit 210 gram handgedraaid varkens- of kippen-gehakt van eigen kweek, handcrafted & gekruid met de fijnste specerijen zonder kunstmatige additieven. Dagvers gedraaid in de open keuken van de restaurants. Voor de vulling kan gekozen worden uit combinaties als gruyŤre-parmesan, spinazie, ham-prei, kervel-spek, appel-cassonade, champignon-truffel, rode kool-peer, witloof-mosterd, blauwe kaas-pijnboompitten, pompoen-geitenkaas, raclette-spek en gerookte knolselder.

Eindhoven_Balls_&_Glory_restaurant

Stoemp en salade
De gehaktbal wordt geserveerd op een bordje met stamppot, stoemp, op basis van handgeschilde aardappelen en wortelen, aangevuld met seizoengroenten, een klontje hoeveboter en een flinke dosis nootmuskaat. Je kunt ook kiezen voor een salade bij de bal, een frisse en voedzame salade op basis van ratte du toucquet-aardappelen, witte kool, wortelen, radijs, komkommer en groenten van het seizoen, afgewerkt met een dressing van volle yoghurt en groene kruiden.

Eindhoven_Balls_&_Glory_gehaktbal

Bij de gehaktballen krijg je gratis een kan water en kun je verder kiezen voor homemade vruchtenlimonades (er wordt geen frisdrank geserveerd), koffie, thee, wijn en Belgische bieren van het vat of fles (in Eindhoven hebben ze bier van Vedett en Estaminet).

Take-away
Je kunt de gehaktballen en limonades ook meenemen voor thuis. Dagelijks is er keuze tussen 10 smaken Glorious Balls. De ballen kosten 4,50 euro of 5 euro. Opwarmen doe je in 27 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur.

Balls & Glory
Nieuwstraat 30, Eindhoven

(foto's Albert van den Boomen)

Eindhoven_Balls_&_Glory-restaurant

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo