eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazza

Design interieur met hoogwaardige keuken

In de binnenstad van Eindhoven vind je lunchroom De Binnenstad. Toepasselijke naam dus voor deze horecazaak voor ontbijt, lunch, een kopje koffie met muffin, een goed glas wijn met een exclusieve bite en voor take away. Een creatieve plek met hoogwaardige keuken, waar je niet zomaar een broodje eet of haalt. Alles in deze zaak sluit naadloos aan op het eigenzinnige design-dna van Eindhoven.

Om te beginnen bij het beste visitekaartje: het interieur van De Binnenstad, dat van de hand is van het (inter)nationaal bekende ontwerpersduo Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk (hun atelier is te vinden op Strijp-R in Eindhoven). Zij zijn verantwoordelijk voor het gehele interieur, van meubelontwerp en -constructie, tot en met het ontwerpen van bankbekleding, lampen en decoratieve elementen. Dat nodigt dus op meerdere manieren uit tot een bezoekje. Daarnaast is het aanbod van eten en drinken hier net zo verrassend.

Eindhoven_De_Binnenstad_lunchroom_02.jpg

De broodjes, hapjes en schotels horen helemaal bij de culinaire hits anno 2017, afgewisseld met lunchklassiekers die overal tijdloos blijven, zoals de broodjes gebraden gehakt en gerookte paling. Wie echt eens iets heel anders wil, kan elke week een nieuwe special kiezen. En alles kan ook meegenomen worden, bijvoorbeeld om op een mooie dag lekker op een van de nabij gelegen pleinen of in het Stadswandelpark op te eten. In De Binnenstad kun je de hele dag ontbijten.

Liefhebbers van wijn en andere alcoholische dranken doen er ook goed aan om eens bij De Binnenstad hun smaakpappillen een traktatie te geven. De zaak riep de diensten in van ‘twee meesters in hun vak' (de sommeliers van sterrenrestaurants De Treeswijkhoeve in Waalre en Zarzo in Eindhoven) voor een ruim assortiment uitstekende wijnen en heeft daarnaast een ruim assortiment aperitieven, digestieven, port, sherry, binnen- en buitenlands gedistilleerd en zelfs een biologische Grappa. Als hapjes bij een borrel kun je bij De Binnenstad genieten van kaas-, vlees- en gemengde plankjes en de heerlijke kroketjes en bitterballen van restaurant Valuas uit Venlo.

 Eindhoven_De_Binnenstad_lunchroom.jpg  

Lunchroom De Binnenstad
Emmasingel 35D, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.