eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2

Uitgebreid en van alle markten thuis

Over de unieke, historische huisvesting van Usine – de voormalige Lichttoren van Philips – lees je meer in de rubriek Monumenten. In deze ruime, multifunctionele zaak vind je nog veel authentieke, industriële elementen terug uit het verleden als lampenfabriek van Philips. Bijvoorbeeld de zware ijzeren deuren, het vele koper (verwijzend naar de draadjes in de vroegere lampen) in de inrichting en de kiosk bij de ingang met allerlei grappige artikelen die teruggrijpen naar de oorsprong van dit pand.

Maar je komt hier tegenwoordig vooral om lekker te eten of borrelen. En dat kan bijna altijd, want Usine is alle dagen van het jaar open, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Om te ontbijten, brunchen, lunchen of laat op de avond een hapje te doen. De taarten en gebakjes in de vitrine bij de ingang kunnen eigenlijk altijd wel tussendoor.

Eindhoven_USINE_04.jpg

De kaart van Usine is uitgebreid en van alle markten thuis. Je krijgt hier een simpele boterham, maar ook tapas of grote gerechten, zoals fruits de mer. Bovendien worden alleen maar verse en ambachtelijke producten gebruikt.

Afternoon tea
Ook erg leuk om te doen bij Usine, is een afternoon tea. Uitgebreid bijkletsen met je tafelgenoot (of tafelgenoten) onder het genot van onbeperkte kopjes thee en een etagère vol hartige en zoete hapjes en bonbons. Kleine sandwiches, kleine muffins en scones, geheel volgens deze oude Britse traditie.

Eindhoven_USINE_02.jpg

Maar Usine is ook een prima plek om te vertoeven als je geen honger hebt. Aan de grote leestafel kun je bijlezen in allerhande kranten en tijdschriften, rondom staan uitnodigende fluwelen banken om lekker in weg te zakken met een warme chocomel of ander drankje. Veel Eindhovenaren komen hier ook om te werken op hun laptop en/of af te spreken met zakenrelaties. In de zomer biedt het ruime terras vol ligstoelen een ideale plek om van het zonnetje en de binnenstad te genieten.

Eindhoven_USINE_03.jpg

Café restaurant Usine
Lichttoren 6, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.