eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1

Uitgebreid en van alle markten thuis

Over de unieke, historische huisvesting van Grand Café De Lichttoren – de voormalige Lichttoren van Philips – lees je meer in de rubriek Monumenten. In deze ruime, multifunctionele zaak vind je nog veel authentieke, industriële elementen terug uit het verleden van Philips als lampenfabriek. Bijvoorbeeld de zware ijzeren deuren, het vele koper (verwijzend naar de draadjes in de vroegere lampen) in de inrichting en de kiosk bij de ingang met allerlei grappige artikelen die teruggrijpen naar de oorsprong van dit pand.

Maar je komt hier tegenwoordig vooral om lekker te eten of borrelen. En dat kan bijna altijd, want Grand Café De Lichttoren (voorheen Usine en Café-restaurant Eindhoven) is alle dagen van het jaar open, vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot ’s avonds laat. Om te ontbijten, brunchen, lunchen of laat op de avond een hapje te doen. De taarten en gebakjes in de vitrine bij de ingang kunnen eigenlijk altijd wel tussendoor, er is dagelijks een patissier aanwezig die zorgt voor vers, huisgemaakt gebak. Voor kinderen is er een speelhoek.

Eindhoven_USINE_04.jpg

De kaart van Grandcafé De Lichttoren is uitgebreid en van alle markten thuis. Je krijgt hier een simpele boterham, maar ook tapas, pasta of een biefstuk van de Kopa grill, van vegetarische gerechten tot aan een pannenkoek voor de kinderen of grote gerechten, zoals fruits de mer. Voor de bereiding worden alleen maar verse en ambachtelijke producten gebruikt.

Afternoon tea
Ook erg leuk om te doen bij Grandcafé De Lichttoren, is een afternoon tea. Uitgebreid bijkletsen met je tafelgenoot (of tafelgenoten) onder het genot van onbeperkte kopjes thee en een etagère vol hartige en zoete hapjes en bonbons. Kleine sandwiches, kleine muffins en scones, geheel volgens deze oude Britse traditie.

Eindhoven_USINE_02.jpg

Grand Café De Lichttoren is ook een prima plek om te vertoeven als je geen honger hebt. Aan de grote leestafel kun je bijlezen in allerhande kranten en tijdschriften, rondom staan uitnodigende fluwelen banken om lekker in weg te zakken met een warme chocomel of ander drankje. Veel Eindhovenaren komen hier ook om te werken op hun laptop en/of af te spreken met zakenrelaties. In de zomer biedt het ruime terras vol ligstoelen een ideale plek om van het zonnetje en de binnenstad te genieten.

Eindhoven_USINE_03.jpg

Grand Café De Lichttoren
Lichttoren 6, Eindhoven

Volgend artikel: Down Town gourmet market - food court in het centrum van Eindhoven

Vorig artikel: Taco Bell Mexiacaanse specialiteiten

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone