eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4

Ernest Hemingway is gecanceld

Ernest Hemingway is gecanceld is het nieuwe boek van Hendrik Anna (Henk) van Straten (Rotterdam, 31 januari 1980), schrijver, journalist en columnist uit Eindhoven.

Eindhoven_Boeken_Ernest_Hemingway_is_gecanceld_Henk-Van_StratenEen fotocurator in een museum voor moderne kunst is veertig geworden en begonnen aan zijn vierde antidepressivum. Met angstremmers bezweert hij de zorgen om zijn deeltijd puberzoon en het liefdesverdriet om zijn succesvolle ex-vrouw. Zijn expositie over Ernest Hemingway krijgt steeds meer kritiek: de foto’s zijn politiek incorrect en dieronvriendelijk.

Ondertussen wordt hij verteerd door schuldgevoel en radeloosheid om Elise, de jonge vrouw die door zijn toedoen tot aan haar kin verlamd raakte en nu het ondenkbare van hem verlangt. Maar echt ingewikkeld wordt zijn leven pas wanneer twee dakdekkers zich melden – vader en zoon – die hem met veel meer willen helpen dan alleen zijn lekkende dak.

Van Straten schreef onder andere ook Wij zeggen hier geen halfbroer.

Ernest Hemingway is gecanceld
ter nagedachtenis aan Selim Lemouchi 1980-2014
Henk van Straten
Nijgh & van Ditmar, 2020
ISBN 9789038802626
€21,50 (paperback)
€12,99 (ebook)

Bestel Ernest Hemingway is gecanceld bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression