kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazza

Borgers, muziek in de familie

Bertus Borgers (Vessem, 1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en Sweetd’Buster en als gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud.  

Eindhoven_Boeken_Bertus_Borgers_muziek_in_de_familieBorgers beschrijft zijn ervaringen met het fenomeen muziek in zijn familie, vanaf de bevrijding van zijn geboortestreek De Kempen in september 1944 tot en met de belevenissen met zijn kleinkinderen. Als oudste uit een gezin van negen kinderen beschrijft hij met kennis van zaken de weg die "de muziek' door de generaties heen heeft afgelegd.

Vanuit het akoestisch tijdperk, via de elektrische gitaren naar de hedendaagse digitale verspreiding van muziek. De ontworteling van een katholiek gezin in de jaren zestig, de opkomst van de elektriciteit in de muziekwereld, de rol van de vrouwen, de vrijheid om eigen keuzes te maken, de professional versus amateur, het speelde altijd mee in de beleving, maar het zat nooit de passie en het plezier in de weg. Het samenspelen en het naar buiten treden bleken tijdloze krachten. Tot de dag van vandaag,

De bekende Amsterdamse fotograaf Koos Breukel fotografeerde leden van de familie Borgers on-stage en off-stage en stelde een selectie samen met foto's van zijn collega Sander Troelstra aangevuld met foto's uit het Borgers familiearchief.

Borgers, muziek in de familie
Bertus Borgers en Sander Troelstra
Dato, 2019
ISBN 9789462263093
€ 30,-

Bestel Borgers, muziek in de familie bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven