kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-1

De baarmoeder

Dick Schoot, gynaecoloog verbonden aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en†Wim DaniŽls, taalliefhebber en liefhebber van Brabant, twee mannen dus, schreven een boek over de baarmoeder.†

Eindhoven_Boeken_De_Baarmoeder_Dick_SchootWaar heb je negen maanden van je leven doorgebracht zonder er ook maar iets bewust van mee te hebben gekregen? Jawel: in de baarmoeder. Als dit orgaan er niet zou zijn, zou je niet bestaan.

Alles wat je in je natuurlijke staat bent, is gevormd in dit ontwerpbureau dat mensen maakt. Ondanks het levensbelang van dit orgaan is het voor velen grotendeels onbekend terrein. Maar daarin brengen gynaecoloog Dick Schoot en de geÔnteresseerde leek Wim DaniŽls verandering.

Hoe verloopt een zwangerschap in de baarmoeder? Waarom gaat dat soms niet volgens het boekje? Hoe werkt het als er meerdere foetussen zijn? Wat gebeurt er in de baarmoeder tijdens een menstruatie? In dit boek leggen twee mannen op eenvoudige, toegankelijke en aangename wijze uit hoe de baarmoeder precies werkt, zowel in bevruchte als niet-bevruchte toestand.

De baarmoeder richt zich op een breed publiek en laat zien waar wij allemaal, niemand uitgezonderd, vandaan komen. Het is een spectaculair boek in zijn poging het leven op een begrijpelijke manier te verklaren.

Dick Schoot is als gynaecoloog verbonden aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, waar hij zich vooral bezighoudt met minimaal invasieve gynaecologie: operaties waarbij de snijwond zo klein mogelijk wordt gehouden. Daarnaast is hij als deeltijdhoogleraar in dienst van het Universiteitsziekenhuis Gent.

Wim DaniŽls schreef een groot aantal boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hij stelde ook diverse woordenboeken samen en publiceerde een literaire verhalenbundel. Verder treedt hij op in het theater en is hij geregeld te zien op tv en te horen op de radio.

De baarmoeder
Dick Schoot†en†Wim DaniŽls
Prometheus, 2017†
ISBN 9789044632866†
Ä19,99

Bestel De baarmoeder bij bol.com † † †

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven