indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3

Wij zeggen hier niet halfbroer

Henk van Straten groeide op in Eindhoven met drie oudere halfbroers, zijn stiefvader en zijn moeder, om in de weekenden met diezelfde moeder naar zijn vader in Rotterdam te rijden. Zijn stiefvader was hem liever kwijt dan rijk, dacht hij.

Eindhoven_Boeken_Halfbroer_Henk_van_StratenZijn moeder, gevangen tussen twee mannen, was aldoor somber en vertrok op zijn vijftiende naar Curacao. Zijn broers waren zijn broers, maar toch ook weer niet. Wij zeggen hier niet halfbroer is een humoristisch, schrijnend, maar liefdevol verhaal over een kind dat dacht altijd vrolijk te moeten zijn en, later, over een puber die eenzaam drugs gebruikte op zijn zolderkamertje en opging in zowel de punk- als de gabbercultuur.

Zoals Van Straten zelf zegt: 'Gewoon een jeugd, net zoals mijn leven gewoon een leven is.' Dat kan zo zijn, maar Wij zeggen hier niet halfbroer is geenszins 'gewoon een boek'.

Met dezelfde haarscherpe en ontroerende observaties die we kennen van zijn persoonlijke stukjes en zijn columns voor Volkskrant Magazine toont Van Straten ons de hartverscheurende, grappige herinneringen aan het leven van een jongen die worstelde met identiteit, liefde en mannelijkheid.

Henk van Straten (1980) werd geboren in Rotterdam-Delfshaven maar verhuisde op zesjarige leeftijd naar Eindhoven waar hij nog steeds woont. Tot driemaal toe werd hij genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en hij stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs. Zijn nieuwste boek is Ernest Hemingway is gecanceld.

Wij zeggen hier niet halfbroer
Henk van Straten
Nijgh & van Ditmar, 2018
ISBN 9789038806099
€10,00 (paperback)
€  7,49 (ebook)
€10,99 (luisterboek)

Bestel Wij zeggen hier niet halfbroer bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Bestel het luisterboek bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression