eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-3

Hardliners

Dit is het levensverhaal van de auteur Hans Visser. Hij vertelt hoe hij in Eindhoven opgroeide en als temperamentvolle jonge knaap alcoholverslaafd raakte en op het verkerd pad belandde en uiteindelijk in de gevangenis terecht kwam.

Hardliners_VisserHalverwege de zestiger jaren werd de mooie doch geruchtmakende Amerikaanse musical 'West Side Story' een succes in Nederland. Twee jeugdbendes, The Jets en The Sharks speelden hierin de hoofdrol. Het fenomeen 'jeugdbende' kende men in Nederland nauwelijks, in tegenstelling tot Amerika.

Slechts twee decennia later onderging ook Nederland de overlast van jeugdbendes.
Ooit was ik een van hen en belandde via omzwervingen in een van de meest spraakmakende jeugdbendes van Eindhoven.

Sommige jongeren belanden in een jeugdbende omdat zij worden voortgedreven door frustratie, spanning en sensatie. De bittere werkelijkheid is anders. Van mijn vroegere kameraden zijn sommigen nu dood, vermoord, zwaar verslaafd aan alcohol en coke of voor het leven fysiek en/of geestelijk verminkt.

Hoe je in een jeugdbende belandt? Dat is gemakkelijk, dat vertel ik u, maar veel belangrijker is: hoe kom je er levend en wel uit...

Hardliners
Hans Visser
Uitgeverij Novapres, 2009
ISBN 9789063182755
€ 7,95

Bestel Hardliners bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone