kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3

Een ander geluid

De nood in de Drentse venen dreef de familie Trip naar het Drents Dorp in Eindhoven. Vader en zijn vijf kinderen werken daar bij Philips. Deze onderneming maakt in de jaren twintig van de vorige eeuw een stormachtige ontwikkeling door.

Eindhoven_Een_ander_geluid_HoppenbrouwersIn Een ander geluid volgen we met name het wel en wee van zoon Berend. De jaren op de ambachtsschool, zijn aanstelling bij Philips, en zijn carrière bij dit bedrijf worden beeldend en met oog voor detail beschreven. Dat geldt ook voor de economische crisis die Nederland vanaf 1930 treft.

In zijn vrije tijd besteedt Berend veel aandacht aan zijn grote passie: muziek. De grote vraag is dan ook of hij uiteindelijk zal kiezen voor een loopbaan bij Philips of de voorkeur geeft aan 'een ander geluid'. Daarnaast volgt de auteur de eerste wankele schreden van Berend op het liefdespad. 

Na het zeer succesvolle Door Drentse venen en Naar het nieuwe licht is Een ander geluid het derde deel van de trilogie over de belevenissen van de familie Trip. De drie delen zijn apart van elkaar te lezen.

In een historische setting en met levendige dialogen, waar nodig in de streektaal, brengt Cor Hoppenbrouwers de lezers terug naar de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De auteur was tot zijn pensionering als taalkundige verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Een ander geluid
Cor Hoppenbrouwers
Friese Pers/Noordboek, 2010
ISBN 9789033008894
€ 5,00

Bestel Een ander geluid bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo