indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1

Naar het nieuwe licht

Deze historische streek- en familieroman zet een beeld neer van een arbeidersgezin dat het steeds beter lijkt te krijgen en na de tijdelijke neergang in het opkomende Eindhoven opnieuw succes lijkt te hebben.

Naar_het_nieuwe_licht_HoppenbrouwersNa jaren van voorspoed keert het tij voor Jochem Trip en zijn gezin. De turf blijft onverkocht op het veld staan en in de winkel lijkt het of de klanten alleen nog op de pof kopen. De crisis in het veen slaat hard toe en Jochem en Annechien zien alles wat ze in jaren hebben opgebouwd ineenstorten.

Ook persoonlijk leed blijft hen niet bespaard als Jochems broer plotseling lijkt te zijn verdwenen. De firma Trip redt het niet en als veenarbeidersgezin zijn ze weer terug bij af. Maar ze zitten niet bij de pakken neer en grijpen iedere kans die hen geboden wordt, ook als die uit het verre zuiden komt... Jochem, Annechien en hun zes kinderen wagen de sprong en vertrekken naar Eindhoven, op weg naar het nieuwe licht. 


In een historische setting en met levendige dialogen in het Drents brengt Cor Hoppenbrouwers de lezers terug naar de tijd van de turfwinning in de Emmervenen. Tot zijn pensionering was de auteur als taalkundige verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder verscheen van zijn hand: Door Drentse venen.

Naar het nieuwe licht
Cor Hoppenbrouwers
Friese Pers/Noordboek, 2009
ISBN 9789033008474
€ 7,99  

Bestel Naar het nieuwe licht bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.