kerst-eindhoven-2indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3

Winter in Gloster Huis

'Winter in Gloster Huis' is een kleine roman over een grote dwaasheid: het gevecht van een Don Quichot met de reus aan de overzijde. Het is de recentste roman van de in Eindhoven geboren schrijfster Vonne van der Meer.

Vonne_van_der_Meer_Winter_in_Gloster_HuisIn 'Winter in Gloster Huis' nemen we een sprong in de tijd: de koning zit ruim tien jaar op de troon, de zorg is overgenomen door altijd dienstbare robots, de klaar-met-leven-wet is aangenomen. Twee broers krijgen een duizelingwekkende erfenis, plus de opdracht er ‘iets goeds’ mee te doen.

De oudste begint een hotel aan een meer waar je waardig en omringd door aandacht kunt sterven. Het wordt een enorm succes. De jongere broer bouwt aan de overkant Gloster Huis, waar mensen die toch aan hun doodswens beginnen te twijfelen, welkom zijn. Maar wie laat zich daarnaartoe lokken? Wie denkt nog dat er iets beters bestaat dan de maakbare dood en euthanasie als dwingende norm?

Het duurt even voor de set is opgebouwd, maar dan begint Van der Meer met waar ze goed in is: korte verhalen vertellen. Daarbij richt ze zich met name op de spijtoptanten.

Winter in Gloster Huis
Vonne van der Meer
Uitgeverij Atlas Contact, 2015
ISBN 9789025446222
€ 17,99

Bestel Winter in Gloster Huis bij bol.com

     

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo