kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouw

De kleine geschiedenis van Eindhoven voor dummies

Eindhoven kent een verrassend rijke geschiedenis. In De kleine geschiedenis van Eindhoven voor dummies van Freke Sens lees je over de oorlogen met Gelre, de verwoestende stadsbrand van 1486, het Beleg van Eindhoven en de onstuimige groei van het stadje na de vestiging van gloeilampenfabriek Philips.    

Eindhoven_Boeken_De_kleine_geschiedenis_van_Eindhoven_voor_DummiesNa de Tweede Wereldoorlog en het Sinterklaasbombardement van 1942 groeit Eindhoven uit tot de vijfde stad van Nederland, met een focus op design en hightech. Er is aandacht voor illustere Eindhovenaren als patriot Jan van Hooff, protestzanger Armand en PSV-icoon Coen Dillen.

Freke Sens is historica en journaliste en woont in Eindhoven. Ze heeft een voorliefde voor de geschiedenis van Zuidoost-Brabant en voor de kleine verhalen die de grote geschiedenis zichtbaar maken.

De kleine geschiedenis van Eindhoven voor dummies
Freke Sens
BBNC Uitgevers, 2017
9789045353852
€ 8,99 (paperback)
€ 3,99 (ebook)

Bestel de kleine geschiedenis bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.