indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-3

Hier komen wij vandaan

'Hier komen wij vandaan' van Leonieke Baerwaldt, opgegroeid en na even weggeweest te zijn weer woonachtig in Eindhoven, is een onalledaagse roman met personages die aan de zelfkant van de samenleving leven. Een stel dertigers met een junkverleden, een op drift geraakte moeder en haar dochtertje en een 40-jarige fabrieksarbeider die nog bij zijn moeder woont.

Eindhoven_Boeken_Leonieke_Baerwaldt_Hier_komen_wij_vandaan‘Een vader is een man die kinderen verwekt,’ antwoordde je toen ik er eens naar vroeg.
‘Wie heeft mij dan verwekt?’ wilde ik weten. Je pakte me bij mijn kin en keek me indringend aan.
‘We zijn niet op zoek naar een vader,’ zei je. ‘We zijn op zoek naar een prins.’

Een moeder en dochter leiden een zwervend bestaan, een fabrieksarbeider droomt erover een tropische-vissenwinkel te beginnen, twee geliefden besluiten samen een huis te bouwen en de kleine zeemeermin wordt geconfronteerd met de harde werkelijkheid.

In dit verhaal over diermensen en mensdieren vinden de sprookjes van Andersen en Grimm hun eigentijdse weerklank. Hier komen wij vandaan is een intens en bijzonder debuut van een verrassende nieuwe stem in de literatuur. Door de Volkskrant uitgeroepen tot één van de top drie literaire talenten van 2022 en terecht gekomen op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2022.

Hier komen wij vandaan
Leonieke Baerwaldt
Querido,2021
ISBN 9789021421278
€20,00 (paperback)|
€11,99 (ebook)

Bestel Hier komen wij vandaan bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven