kerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazza

Lezen over Eindhoven

De redactie van Eindhoven-Now maakte een selectie van mooie, spannende en bijzondere verhalen die zich in Eindhoven afspelen en van boeken die geschreven zijn door auteurs afkomstig uit Eindhoven. De zoektocht naar schrijvers die een link hebben met Eindhoven leverde een verrassende lijst op!

Zo zijn broer en zus Geerten en Doeschka Meijsing, Ted van Lieshout, Hugo Brandt Corstius, Vonne van der Meer en Erik Menkveld allemaal geboren in Eindhoven. Herman Pieter de Boer en Jules de Corte bliezen er hun laatste adem uit.

Alex van Galen, de bekende (scenario)schrijver, onder andere bekend van 'Onderweg naar Morgen' en de film Michiel de Ruyter, is geboren en getogen in Eindhoven en schreef twee thrillers. De Eindhovense socioloog Clemens van Brunschot, die ook een aantal romans schreef, bevindt zich in goed gezelschap. Uiteraard houden we ons altijd aanbevolen voor nog meer suggesties!

Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression