eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazza

The Daltons, The Barberstation en Barberios

Een afspraak bij de kapper is allang niet meer voor alleen vrouwen een ontspannend uitje. Sinds de mannen van het Rotterdamse Schorem het barbiersvak weer (internationaal) op de kaart hebben gezet, schieten de barbershops in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Zo ook in Eindhoven, waar je kunt kiezen uit drie verschillende zaken: Barbershop The Daltons aan de Torenallee (Strijp-S), The Barberstation aan de Aalsterweg en Barberios aan ’t College (Smalle Haven).

The Barberstation
Ogenschijnlijk lijken alle barbershops hetzelfde concept te hanteren; stoer, veel tatoeages, stijlvolle kleding, dandy met een rauw randje, nostalgie naar begin 20e eeuw en natuurlijk strakke snits én men only. The Barberstation, aan de Aalsterweg in Eindhoven, voert dat concept het verst door. Inclusief een website vol sepia foto’s van het team.

Eindhoven_barberstation-barbershop

The Barberstation noemt zich dan ook 'de enige echte Old School Barbershop' in Eindhoven. De oprichter wilde ‘het oude ambacht van barbier terug op de kaart zetten’. The Barberstation heeft naast de vestiging in Eindhoven nog twee andere filialen in Arnhem en Nijmegen en een eigen academy, waar andere stoere mannen de fijne kneepjes van het ambacht kunnen leren.

Eindhoven_barberstation-barbershop

The Daltons
Dat laatste geldt trouwens ook voor Barbershop the Daltons, in de Urban Shopper op Strijp-S (plus een vestiging in Veldhoven). Deze zaak is opgezet door twee broers, Brody en Daniel van den Bogaert. Zij werken volgens de klassieke barbiersmethode uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Hier kunnen ook jongens terecht voor een knipbeurt. Oudere mannen krijgen daarnaast en desgewenst een stijlvolle scheerbeurt.

Eindhoven_daltons

Barberios
Bij Eindhovense barbershop nummer drie, Barberios aan ’t College (Smalle Haven, stadscentrum), gaat het vooral om een huiselijke sfeer. Hier mogen mannen zich thuis voelen en zich goed in de watten laten leggen. Deze zaak lijkt nog het meest op een stoere schoonheidssalon voor mannen, inclusief massagestoel, tanningspray of een van de andere esthetische extra’s die je je als man anno 2017 best mag permitteren. Dus van een ruige scheerbeurt tot het waxen van een unibrow; in Eindhoven kun je als man alle kanten op!

Eindhoven_barberios-barbershop

The Barberstation
Aalsterweg 6, Eindhoven

Barbershop the Daltons
Torenallee 45, Strijp S, Eindhoven

Barberios
't College 21, Eindhoven

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo