kerst-eindhoven-4indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-2

De Gulle Griek: Een Culinaire Ontdekking

De Gulle Griek is een combinatie van een Griekse minimarket en petit restaurant met dagelijks versbereide afhaalmaaltijden. Dit unieke winkeltje is de perfecte bestemming voor liefhebbers van Griekse delicatessen en gerechten. Als het goed weer is, geniet je van een lunch en een drankje op het terras en anders binnen. De Gulle Griek is hét adres in Eindhoven voor Griekse producten, binnen of buiten iets eten, Griekse koffie, afhaalmaaltijden en op de tafel dansen!

Eindhoven_gulle_griek_eindhoven.JPG

Griekse minimarkt
Bij binnenkomst in De Gulle Griek word je direct ondergedompeld in een authentieke Griekse sfeer, de kleur blauw straalt je tegemoet. Planken vol Griekse producten van olijfolie tot Papagalos koffie. Maar ook locale wijnen en handgemaakte keramiek en sieraden.

Producten uit Griekenland
Eigenaresse Anne Strik werkt samen met kleine, Griekse ondernemingen. Er is olijfolie van de Peloponnesos, olijventapenade uit Lesbos, mastiek van Chios, kruiden uit Kreta, geurige oregano en tijm van Evia, honing van Poros en kaas uit Kreta en Metsovon. Door bij de Gulle Griek te kopen, steun je ook de lokale Griekse bedrijven.

Heel speciaal van smaak is thee van de bergen, τσάι του βουνού. Volgens de Grieken helpt deze thee tegen allerlei kwaaltjes, zit vol antioxidanten en is goed voor de spijsvertering. In feite is het een geurige kruidenthee. De bergthee zijn takjes met bladeren die je overgiet met kokend water en dan een minuut of tien laat trekken. Drink het met of zonder suiker.

Eindhoven_gulle_griek_eindhoven_(3).JPG

Afhaalmaaltijden
Het unieke van de Gulle Griek zijn de afhaalmaaltijden, elke dag vers bereidt volgens authentieke Grieks recept. Elke dag twee wisselende gerechten waarvan een vegetarisch. Vrijdag is traditiegetrouw gyros-dag. Je vindt hier geen standaard gerechten zoals in de Griekse restaurants in Nederland, maar maaltijden zoals je Griekse oma (als je die zou hebben) ze maakt. Kijk op de Facebook pagina en Instagram van de Gulle Griek wat er op het menu staat.

Echte aanraders zijn tiropita en gyros. Tiropita is een soort kaastaart met een vuling van romige feta gewikkeld in knapperig filodeeg. De gyros bij de Gulle Griek is perfect van smaak en gemarineerd in de juiste kruiden. Erbij krijg je een pitabroodje, wat romaatjes en rode ui en dan de 'kers op de taart' in dit geval, frisse zelfgemaakte tzatziki met precies de juiste hoeveelheid komkommer en knoflook.

Eindhoven_gulle_griek_gyros_eindhoven.jpg

Adres: De Gulle Griek, Edisonstraat 89, Eindhoven

Openingstijden: 11.00-18.00 uur, gesloten op zondag en maandag

Je vindt De Gulle Griek ook op FB, Instagram en Thuisbezorgd

Lees over Griekenland
Het Griekse wit en blauw
Katten in Griekenland

Volgend artikel: Ontdek de hotspots van Eindhoven op de fiets
Vorig artikel: Philips en Eindhoven

Eindhoven_gulle_griek_eindhoven_(1).JPG
 
foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone