kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terras

Loods 040 vintage meubels en collectables

Bij Loods 040 in Eindhoven vind je de coolste vintage meubels en collectables uit de jaren ‘50 tot en met ‘80. Hier vind je een constant veranderende voorraad van vintage lampen, stoelen, keramiek, glas, spiegels en vele andere interieur items. Van eigenzinnig en schilderachtig tot kwaliteitsproducten, voor iedereen is er iets te vinden bij Loods 040. Deze enorme antiek- en retro-hal heeft de grootste collectie vintage, antiek en industrieel design in Brabant en Zuid-Nederland.

Eindhoven_loods_040_(15).JPG

Waarom Loods 040?
Meer dan 700 m2 vol collectors' items en bijzondere spulletjes: vintage telefoons, retro vazen, antieke lijsten, oude schilderijen, porselein, glaswerk, vintage kleding, tweedehands boeken. Voor ieders smaak is er iets te vinden van designer meubels tot retro lampen en van keramiek tot zilveren bestek. Voor elk interieur is er iets te vinden, het is bijna onmogelijk om met lege handen weg te gaan. De hal is groot en het duurt even voordat je alles hebt gezien. De collectie wordt regelmatig aangevuld, elke keer wanneer je komt zijn er nieuwe dingen.

Eindhoven_loods_040_(4).JPG

Wat is Loods 040?
Loods 040 is een samenwerkingsverband tussen enkele lokale vintage dealers: OKER (Vintage Ceramics), De Binnenkant, Warehouse5, Atelier 42, Redmarque en De Keizerin. Zij hebben de voormalige Metaalcompagnie Brabant-Loods in gebruik genomen als showroom en verkoopcentrum.

UPDATE 2024: vijf van de ondernemers zijn vertrokken. Wat de eigenaar met het pand gaat doen is nog niet bekend. Een ding is zeker het wordt niet afgebroken.

Eindhoven_loods_040_(5).JPG

Loods 040 online
Net dat ene prachtige lampje dat je interieur helemaal afmaakt, of je hele huiskamer ingericht met vintage schatten, je vindt het bij Looods 040. En fijn om te weten: als je geen zin hebt om ter plekke rond te snuffelen, kun je hier ook online terecht en dan thuisbezorgd of op afspraak opgehaald.

Adres: Loods 040, Aalsterweg 145, Eindhoven (achter de Aldi)
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag 12.00-17.00 uur

Volgend artikel: Kringloopwinkel Het Goed
Vorig artikel: Urban Shoppper

Eindhoven_loods_040_(8).JPG

Eindhoven_loods_040_(12).JPG

foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.