eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazza

Chocolate Company: chocolademelk in vijftig smaken

Een nieuwe culinaire hotspot in Eindhoven, met name voor liefhebbers van chocolade en chocolademelk, is het Chocolate Company Café in het centraal station van Eindhoven.

Eindhoven_chocolate-company

Hotchocspoon
Het Chocolate Company Café in Eindhoven is gespecialiseerd in chocolade, chocolademelk en koffie. Specialiteit van de Chocolate Company is de Hotchocspoon, een eenpersoons portie chocolade aan een lepel om er chocolademelk mee te maken. Even roeren, en je krijgt échte chocolademelk in plaats van een poedertje. Dat verschil proef je meteen. De Hotchocspoon is er in meer dan vijftig smaken chocolademelk die de klant in het cafe kan drinken maar ook mee naar huis kan nemen.

Eindhoven_hotchocspoon-chocolate company

Andere producten zijn onder andere de Hotchocdip, een chocolade fondue in blik – 10 minuutjes op de barbecue opwarmen en je hebt een verfblikje gevuld met chocolade en de Bombons; ambachtelijke  chocolade bonbons bomvol smaak. Voor de zomer zijn er koude chocoladeproducten als de Coldchoc verkrijgbaar. De  brede variatie in het assortiment ambachtelijke chocoladeproducten is ook terug te zien in taarten, high tea, dips, spreads, truffels en dergelijke.

Eindhoven_chocolate-company

Het CHCO Café in Eindhoven is gesitueerd aan de zuidzijde (de stadskant) van het station, nog vòòr de toegangspoortjes. Het café is dagelijks geopend tot 21.00 uur ’s avonds. Naast chocolade, taartjes en viennoiserie serveren zij ook een goede kop koffie, bereid door de getrainde Chocolista’s – de chocolade  barista’s.

Chocolate Company
De formule van de Chocolate Company ontstond in 2004 in Aken in de chocoladefabriek van voormalig kok Toussaint Claessens en Mirjam Schroeder. Toussaint ontwikkelde hier de Hotchocspoon. Chocolate Company begon met een eerste winkel in Maastricht  en opende in 2009 een productielocatie voor haar eigen chocolade in Kerkrade.

Eindhoven_chocolate-company

Het assortiment ambachtelijke chocoladeproducten wordt verkocht via het eigen retailbedrijf Chocolate Company Cafés, al dan niet in franchisevorm, en gaat inmiddels de hele wereld over. Na de opening van het Chocolate Compay Cafe in Eindhoven, volgen locaties in Rotterdam, Zwolle, Amsterdam, Tilburg, Leiden en een drietal andere steden in Nederland. In Duitsland zijn Chocolate Company Cafés in Aken en Bremen.

Chocolate Company werkt alleen samen met cacao-leveranciers die UTZ-gecertificeerd zijn. Dit is een wereldwijd programma voor landbouwproducten die lang meegaan en ook goed zijn voor het milieu en de natuur. Als boeren duurzame chocolade produceren, is deze chocolade ook langdurig van een hoge kwaliteit.

Eindhoven_chocolate-company

Daardoor kan Chocolate Company haar klanten verzekeren dat haar producten van uitmuntende kwaliteit zijn, gemaakt van grondstoffen die geteeld zijn en verkocht worden met respect voor zowel boeren als het milieu. Alles wordt bij CHCO met de hand gemaakt en het gebak in de cafés (zoals in Eindhoven) komt ook uit een ambachtelijke bakkerij.

Voor de koffie werkt de Chocolate Company samen met de jongens van Single Estate Coffee Roasters samen met koffieboeren in verschillende landen. Het doel van de Single Estate Coffee Roasters is om de beste koffie te vinden en de koffieboer te betrekken  in dit proces. Inzicht in elkaars wereld en de koffieboer belonen met een goede prijs voor zijn koffie resulteert in eerlijke en langdurige relaties.

Chocolate Company Café
Stationsplein 22, Eindhoven VS

Eindhoven_Cold-choc-chocolate-company

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone