eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4

Zelf gebrande koffie met een extra goede nasmaak

Goed verstopt in een kronkelig steegje in de Bergstraat in Eindhoven ligt een heuse stadsbranderij. Dat past helemaal bij de typische Eindhovense doe-het-zelf-mentaliteit. Waarom alleen koffie serveren als je het ook zelf from scratch kunt maken?

De Stadsbranderij Eindhoven van BeanBrothers is gevestigd in een oud pakhuis en heeft bewust veel van de oude rustieke elementen in het pand onveranderd gelaten. Dat schept meteen een stoere sfeer, die versterkt wordt door de heerlijke geur van vers gebrande koffiebonen. De eigenaars van deze branderij willen het ambacht van het vak weer terugbrengen naar wat het vroeger was, voordat de industrie de overhand kreeg en koffieboeren aan het kortste eind trokken.

Eindhoven_Stadsbranderij_koffie_01.jpg

Bezoekers krijgen alle informatie over de koffie van hun keuze, zoals de naam van de boer, de groeihoogte van de koffieplant, het soort boon en het brandprofiel. Deze koffie heeft dus een extra goede nasmaak. En desgewenst krijg je er een heerlijk ambachtelijk gebakje bij van de Eindhovense Pinkie Patisserie. Ook al zoín (h)eerlijk hoogstandje van eigen bodem.

Eindhoven_stadsbranderij-koffie

Stadsbranderij Eindhoven
Bergstraat 14A, Eindhoven

Eindhoven_Stadsbranderij_koffie

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven