eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2

La Toscana ijs - bijna overal in de stad te vinden

La Toscana is een echt Italiaans familiebedrijf dat al decennia hard aan de weg timmert in Eindhoven en omstreken. In bijna elke wijk in de stad vind je wel een Toscana-zaak en in de zomermaanden loop je in de meeste parken wel langs een ijskar met dezelfde naam.

Het begrip succesverhaal is dan ook met recht aan deze zaak besteed. De familie Ferrari (what’s in a name..?) bereidt zijn traditionele Italiaanse ijs op amabachtelijke wijze met Carpigiani-bokvriezers en uitsluitend met verse boerenmelk. Dat deze aanpak in de smaak valt, blijkt niet alleen uit de vele eigen filialen in Eindhoven en omgeving, maar ook uit het feit dat Toscana ijs levert aan veel andere horecazaken.

Vanwege die grootschalige aanpak is de lijst met smaken ongelooflijk lang. Ze staan allemaal op de website, mocht je nieuwsgierig zijn. Toppers zijn wel de smaken die gebaseerd worden op populaire lekkernijen, zoals Snickers- of appeltaartijs.  

La Toscana
Franz Leharplein 6a (Gestel)
Winkelstraat 14 (Stratum)
Winkelcentrum Woensel 57 A5 (Woensel)
Insulindelaan 126 (Tongelre)

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression