kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouw

Beleving, vernieuwende smaken en kennisoverdracht

Een duidelijke aanwinst op het vernieuwde hippe industrieterrein Strijp-S is ‘smaakbar’ (zoals de zaak zichzelf noemt) intelligentia ICE. Hier draait alles om smaak en proeven en de medewerkers nemen graag de tijd om uit te leggen waarom hun ijs, chocola, patisserie & crępes ‘als medium veel smaken kunnen dragen’.

Bij Intelligentia ICE draait alles om innovatie, wat natuurlijk helemaal in het Eindhovense straatje ligt. Beleving, vernieuwende smaken en kennisoverdracht is leidend in de bedrijfsfilosofie, vandaar ook de naam van deze bar. Elke maand is er een nieuw thema te ervaren, dat als accent in alle producten naar voren komt.

Smaken
Die producten bestaan uit patisserie, desserts en gepersonaliseerd ijs op bestelling. Maar uiteraard kun je hier ook ‘gewoon’ schepijs halen. Alhoewel: gewoon? Sommige smaken liggen niet bepaald voor de hand, zoals ‘groene appel – zure matten’, ‘framboos-rozemarijn’, ‘salty-caramel’, ‘bitterkoekjes’ en (een feest voor de vele fans) ‘Nutella’. Het aanbod is elke dag weer anders, dus bekijk eventueel vooraf even de website. Dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur, behalve op maandag.

Eindhoven_ICE_ijssalon.jpg

Taste Rooms
Nieuw in 2019 zijn de Taste Rooms, verschillende ruimtes met elk een ander thema. Zo heb je een Frozenroom waar je ijsjes en ijscocktails kunt bestellen en een Wonderroom waar je overdag thee uit Taiwan kunt drinken en in de avond kunt genieten van een glaasje wijn of een cocktail. In de Liquidroom drink je fairtrade koffie, in de Fanroom kun je producten (zoals bonbons) kopen. Verder komt er een Experienceroom komen waar je als volwassene los kunt in een ballenbak.

Worstenbroodjesijs

Een van de laatste aanwinsten in de ijssalon van Intelligentia ICE was het worstenbroodjesijs. Voor de liefhebbers van het Brabantse worstenbroodje: ijs met gehakt, worcestersaus en stukjes worstenbrood. Verder stonden ook al stamppotijs en gembercitroengras op het menu. Nieuw dit voorjaar is cheetosijs.

Intelligentia Taste Rooms
Leidingstraat 27, Strijp-S, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.