eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4

Waar kunst, historie en wetenschap elkaar ontmoeten

In een stad die creativiteit tot een van de pijlers rekent, kan een Art Hotel natuurlijk niet ontbreken. In Eindhoven is dit hotel (officieel Inntel Hotels Art Eindhoven geheten) bovendien op een unieke locatie gevestigd, bij de monumentale Philips Lichttoren middenin het centrum. ‘Kunst, historie en wetenschap ontmoeten elkaar in dit hotel’, zo vat de organisatie het zelf samen.

Van de in totaal 227 kamers is niet een hetzelfde ingericht, dus de keuze is reuze. Wat de kamers wel allemaal gemeenschappelijk hebben, is de industriële historie die het gebouw ademt en in veel details bewaard is gebleven. Dat komt het beste tot zijn recht in de overweldigende 4 meter hoge plafonds in de Loft kamers. Daarnaast heeft het Art Hotel Eindhoven Art Kamers, Art Jacuzzi Kamers, Loft Junior Suites, Loft Suites en een Long Stay Studio (speciaal geschikt voor een langer verblijf).

Reserveer een kamer in het Art Hotel

Eindhoven_ART_Hotel_01.jpg

Fitness
Gasten van het Art Hotel Eindhoven mogen met korting sporten bij fitnessclub TrainMore, die naast de deur ligt. En als je dan dankzij de sportieve inspanning een uitgebreide maaltijd hebt verdiend, zit je hier natuurlijk meer dan goed. Het hotel zelf beschikt over een sfeervol design restaurant met een uitgebreide kaart, maar in dezelfde Lichttoren kun je ook terecht bij café-restaurant Usine, waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunt ontbijten, lunchen en dineren of gewoon borrelen. En als je daar niets vindt naar jouw smaak, dan is de binnenstad letterlijk om de hoek, vol restaurantjes in alle soorten en maten.

Eindhoven_ART_Hotel_02.jpg

Art Hotel
Mathildelaan 1, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.