kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttoren

NH Collection Hotel Eindhoven Centre

Het NH Collection Hotel Eindhoven Centre is het eerste NH Collection hotel buiten Amsterdam. Sinds september 2018 is het ook het eerste vijfsterrenhotel in Noord-Brabant! NH Collection Eindhoven Centre is gevestigd in de zogenaamde Groene Toren op de hoek van de Vestdijk en Dommelstraat, midden in het centrum van Eindhoven, vlak bij het station. Het hotel telt 132 kamers en een restaurant en skybar op de bovenste verdiepingen van het gebouw, onder de naam VANE met dakterras en panoramisch uitzicht over Eindhoven.

Eindhoven_NH-Collection-Eindhoven-centre

NH Collection is het premium merk van de NH Hotel Group en omvat vier- en vijfsterrenhotels die gevestigd zijn in historische en iconische gebouwen op strategische locaties. Met NH Collection hotels in steden zoals Brussel, Wenen, Amsterdam, Berlijn en Barcelona, is Eindhoven de volgende belangrijke stad waar NH Hotel Group haar premium merk introduceert.  Een jaar na de opening werd het hotel in Eindhoven al gewaardeerd met vijf sterren, de allerhoogste waardering op hotelgebied.

Reserveer hier een kamer in het hotel

De opening van NH Collection Eindhoven Centre brengt het totaal aantal NH Collection hotels wereldwijd op 72. Het nieuwe hotel in Eindhoven is het allereerste hotel wereldwijd binnen de NH Hotel Group dat specifiek is gebouwd als NH Collection hotel. Andere hotels, zoals Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, zijn in een later stadium verbouwd tot Collection Hotel.

Eindhoven_NH-Collection-hotel-Eindhoven

Het hotel in de Groene Toren in Eindhoven telt 14 verdiepingen en 132 kamers, verdeeld over 54 Superior kamers, 66 Premium en 12 Suites. De kamers zijn allemaal ingericht in een moderne stijl en voorzien van een grote flat-screen TV, airconditioning en een regendouche. In het hele hotel en op de kamers is er gratis WiFi. Sommige suites beschikken over een losstaande badkuip van waaruit je uitkijkt over de stad...

Eindhoven_NH-Collection-hotel-Eindhoven-centre

Gasten mogen gratis gebruik maken van de fitnessruimte en het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het panoramische restaurant VANE op de op ëén na hoogste verdieping van het gebouw. Verder beschikt het hotel over zes meeting- en eventruimtes met een totale capaciteit van 160 personen, voorzien van de meest actuele technologie. Voor het ontwerp van de openbare ruimtes, werd samengewerkt met het Eindhovense designbureau King Kongs.

Eindhoven_NH-Collection-Eindhoven-hotel

VANE Restaurant & Skybar
Op de bovenste verdiepingen van het gebouw bevinden zich twee culinaire aanwinsten voor Eindhoven: restaurant VANE en de Skybar, toegankelijk voor zowel hotelgasten als niet-hotelgasten. Dus ook locals kunnen hier genieten van een culinaire ervaring of cocktail, vergezeld van een spectaculair uitzicht op de skyline van 'hun' Eindhoven.

Eindhoven_restaurant-Vane

Gastronomie is één van de speerpunten van NH Collection hotels. In de keuken van VANE Restaurant zwaait chefkok Casimir Evens de scepter. Oud-Eindhovenaar Evens was eerder bij meerdere sterrenrestaurants in Nederland en België werkzaam (Avant Garde, Boreas, Lindehof en Pastorale). De cocktails in de Skybar komen van Tess Posthumus, in 2015 uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide, die hiervoor de cocktail menukaart samenstelt en het team op locatie traint en begeleidt.

Eindhoven_Vane_restaurant-uitzicht

Lees meer over het restaurant en de Skybar in dit artikel.

Eindhoven_Vane_skybar-cocktail

NH-groep
De NH-groep richt zich met het hotel in Eindhoven op zowel zakenreizigers als op het toenemende aantal toeristen in de Lichtstad. "Eindhoven heeft zich als jonge, moderne en dynamische stad in de laatste jaren sterk ontwikkeld en is één van de voorlopers in Europa op het gebied van technologie, design en kennis. Naast hoogwaardige gastronomie en uitstekende service, is dezelfde focus op design en technologie ook één van de speerpunten van het NH Collection merk van NH Hotel Group. Daarmee vormen het karakter van de stad Eindhoven en NH Collection een uitstekende match", aldus Maarten Markus, Managing Director NH Hotel Group Northern Europe.

Eindhoven_NH-Collection-Eindhoven-hotel

“De economie van Eindhoven groeit op het moment sneller dan die van Amsterdam en de drie andere grote steden in de Randstad. De stad kent vele grote evenementen, zoals GLOW Eindhoven en de Dutch Design Week. Ook bevindt ‘de slimste vierkante kilometer in Nederland’ zich aan de rand van Eindhoven met de High Tech Campus. Hiermee is Eindhoven een populaire Europese bestemming voor congressen en evenementen en samen met de groei van de stad zeer passend bij het merk NH Collection”.

NH Collection Hotel Eindhoven Centre
Vestdijk 5, Eindhoven

Eindhoven_restaurant-Vane_uitzicht

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven