eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttoren

Rondleidingen op Strijp-S, de voorheen 'verboden stad'

Het voormalige industriële Philipsterrein Strijp-S is al meerdere keren opgedoken in verschillende rubrieken op deze website. Daaruit blijkt wel hoe belangrijk dit gebied is voor en in Eindhoven.

Wie graag wil weten waarom Strijp-S zo'n hotspot is (en was) voor Eindhoven, kan een interessante tour boeken over het terrein. Daarin loop je een leuke route en vertelt een gids tegelijkertijd meer over de geschiedenis en – belangrijker nog – het heden en de toekomst van de voorheen ‘verboden stad’. Als het kan, bezoek je tijdens zo’n tour ook een van de historische fabriekspanden.

Eindhoven_Strijp_S_-_Panorama.jpg

Rondleidingen
Je kunt kiezen uit een aantal verschillende varianten op de tour over Strijp-S in Eindhoven. Bijvoorbeeld in combinatie met het nabijgelegen pand van Piet Hein Eek (link) op Strijp-R. Of een tour waarbij poppodium PopEi (link naar Uitgaan) specifieke aandacht krijgt, inclusief een korte rondleiding aldaar. Een andere optie is om de tour te beginnen met een presentatie over Strijp-S. De tours duren steeds circa 1,5 uur.

Eindhoven_Strijp_S_-_Pop_Ei_-_05.jpg

App
Wil je liever op eigen houtje meer te weten komen over Strijp-S en omgeving? Download dan de speciale app. Die bevat in ieder geval een actueel overzicht van alle winkeltjes, restaurants, evenementen, workshops en exposities, sportactiviteiten, acties en aanbiedingen, afspraken met creatieve ondernemers, uitgaansgelegenheden, kunst, cultuur en design en de hierboven omschreven diverse rondleidingen. Extra leuk onderdeel van de app is de audiotour die je kunt volgen, inclusief verhalen van vroeger. De Strijp-S app is verkrijgbaar in de Apple Store en Google Play Store.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven