eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazza

Archiefcollecties, verse koffie en streekproducten

Wil je meer weten over een specifiek stukje geschiedenis betreffende (een specifiek stukje) Eindhoven en/of andere gemeenten in de regio? Maak dan een afspraak bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) in de Raiffeisenstraat.

Het RHCe beheert de archieven van twintig regionale gemeenten rond Eindhoven. Daarnaast worden er archiefcollecties van bedrijven, scholen, kerken en andere instellingen in de regio bewaard. Verder beschikt het RHCe over een grote collectie fotoís, films en ander beeldmateriaal, literatuur en kranten over de regio. Persoonlijke historische verhalen over de Brabantse Kempen en Peel vind je in de verhalenbank van RHCe.

Eindhoven_Regionaal_Historisch_Centrum_03.jpg

Al dat spitten in archieven kost natuurlijk veel tijd en tussendoor moet er ook gegeten en gedronken worden. Daarvoor hoef je de deur niet uit, want bij het RHCe krijg je verse (Max Havelaar) koffie, cappuccino of thee en goeie belegde broodjes, altijd bestaande uit ecologisch verantwoorde en diervriendelijke streekproducten.

Eindhoven_Regionaal_Historisch_Centrum_01.jpg

Regionaal Historisch Centrum Eindhoven
Raiffeisenstraat 18, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression