kerst-eindhoven-3indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2

PSV Museum voor kleine en grote voetbalfans

Een bezoek aan het PSV Museum in het stadion van PSV is een absolute must voor ieder PSV-fan. Het Philips Stadion is de thuisbasis van PSV Eindhoven en het derde grootste stadion van Nederland met een capaciteit van 35.000 plaatsen, geen staanplaatsen. Alle zitplaatsen zijn overdekt en verwarmd. Redenen genoeg voor voetballiefhebbers om op stedentrip naar Eindhoven te gaan; PSV zien spelen (en hoe ze winnen) en daarna het PSV Museum bezoeken.

Eindhoven_PSV_Museum_kleedkamer-1.jpg

PSV Museum voor kleine en grote voetbalfans
Ontdek ruim honderd jaar PSV-geschiedenis in het PSV Museum. In de Hall of Fame spelen de grootste spelers, waaronder Jan van Beveren en een van de de beste spelers aller tijden Romário. Er is een mooie collectie PSV-memorabilia, bijzondere foto's en unieke videobeelden. Met de gratis audiogids krijg je bovendien extra informatie en bijzondere geluidsfragmenten. Ook kinderen zullen zich prima vermaken, met een touch screen en een wereldbol ontdekken zij bijzondere plekken, met een periscoop nemen ze een kijkje in het stadion en in het Phoxy Stadion kunnen ze een potje voetbal spelen.

Bestel je tickets hier

Frits Philips en de eerste aftrap
PSV kende een bescheiden begin. In 1911 speelde het nieuw gevormde Philips-voetbalteam, genaamd Philips Elftal bestaande uit jonge medewerkers, zijn eerste wedstrijd op precies dezelfde plek waar nu het Philips Stadion staat. En ze hebben gewonnen! Twee jaar later veranderde de naam van de ploeg in PSV, Philips Sport Vereninging. De eerste jaren verzamelden de supporters zich rond het veld. Pas in 1916 werden houten tribunes toegevoegd.

Als vijfjarige deed Frits Philips, de latere directeur  van het Philips concern, de eerste aftrap. Tot zijn dood in 2005 was hij een fervent aanhanger van PSV. Zijn vaste plek in het stadion, gewoon tussen de andere supporters, wordt nog altijd vrijgehouden tijdens elke wedstrijd.

Multifuncioneel stadium
Het Philips Stadion is een multifunctioneel voetbalstadion. Hier worden ook congressen en concerten gehouden. Er zijn twee restaurants: De Verlenging, de bar waar je een hapje kunt eten en Ikigai met Japanse keuken zit op de vierde verdieping en biedt een prachtig uizicht op het PSV-veld. En uiteraard kunnen fans in de PSV FANstore PSV-gerelateerde artikelen kopen en kiezen uit een ruim aanbod van leuke souvenirs.

Adres: PSV Museum, Stadionplein 4, Eindhoven
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur en op zaterdag vanaf 09.00 uur

Leuk om te doen:
Arena Stadiontour Amsterdam
West Ham United Stadiontour Londen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone