kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttoren

Van 15 Watt tot EvoluWonder

De Eindhovense biertjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Logisch, want zowel bier drinken als de doe-het-zelf-mentaliteit zijn onlosmakelijk met de (inwoners van de) stad verbonden. Zodoende heeft Eindhoven al twee uitstekende eigen brouwerijen, beiden in hartje centrum: Van Moll aan de Keizersgracht en Stadsbrouwerij Eindhoven in de karakteristieke Schellensfabriek.

Eindhoven_Stadsbrouwerij_Eindhoven_bierStadsbrouwerij Eindhoven heeft in de voormalige fabriek van Schellens in het later aangebouwde deel uit de jaren vijftig van de vorige eeuw de brouwinstallatie neergezet. Daar worden inmiddels al ruim 20 verschillende soorten eigen(tijds) gerstenat gebrouwen. Elk met een typische naam, die soms wel heel duidelijk de Eindhovense herkomst verraadt: 15 Watt, 40 Watt, Fine Fleur, Allure, Witte Dame, EvoluWonder, Oude Haas, Heeren van Eynthoven, Route du Soleil, Euforie, Pas de Saison, Lumunus en Bomb Fondant.

Eindhoven_Stadsbrouwerij_Eindhoven_Proeflokaal

Vanaf 2016 werd het mogelijk om je eigen Eindhovense bier te brouwen. Leuk teamuitje met een groep collega’s, of een vrijgezellenfeest met vrienden. Of gewoon uit nieuwsgierigheid. Al in een halve dag is je biertje klaar voor het rijpproces, waarna je het later bij de brouwerij weer kunt ophalen.

Eindhoven_Stadsbrouwerij_Eindhoven_Proeflokaal

Proeflokaal
Verder kun je bij de Stadsbrouwerij Eindhoven leuke rondleidingen krijgen door het pand en het brouwproces. Daarbij komen ook de geschiedenis van bier in het algemeen en voormalige brouwerijen in Eindhoven aan bod. Uiteraard mag (of moet) er ook geproefd worden. En als dat naar meer smaakt (hoogstwaarschijnlijk wel), dan kun je na de rondleiding lekker onderuit zakken in proeflokaal 'Café 100 Watt' om het bier echt goed tot zijn recht te laten komen. Bij mooi weer doe je dat natuurlijk lekker buiten op het terras, aan de Dommel of op de binnenplaats, waar je ook kan genieten van hapjes uit de bourgondische keuken.

Stadsbrouwerij Eindhoven
Vestdijk 280, Eindhoven
Openingstijden: 7 dagen per week van 13.00 tot 01.00 uur (op zondag tot 22.00 uur)

Eindhoven_Stadsbrouwerij_Proeflokaal_terras

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression