kerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouw

Unieke biertjes die letterlijk onder je neus worden gebrouwen

Dat de vijfde grootste stad van Nederland geen eigen brouwerij had, vonden de eigenaren van Van Moll maar vreemd. Dus begonnen ze er zelf een. Voortaan kun je in Eindhoven dus unieke biertjes drinken die letterlijk onder je neus worden gebrouwen.

De brouwerij ligt namelijk in de kelder van hetzelfde pand. De eigenaren noemen hun zaak een brewpub en dat zegt eigenlijk wel precies wat het is. Als fervente liefhebbers van speciaalbieren hebben ze van hun passie hun werk gemaakt. Middenin Eindhoven openden ze een zaak waar ze naar hartenlust bijzondere bieren kunnen brouwen, om ze vervolgens een verdieping hoger te delen met andere fanaten.

Eindhoven_Van_Moll_cafe_02.jpg

Bieren
Van Moll brouwt craft bier, dat is ambachtelijk en eerlijk geproduceerd bier, waarbij niet bezuinigd wordt op ingrediŽnten. Van de 24 bieren op de tap zijn er 12 van eigen hand en daarom exclusief hier verkrijgbaar. Ze luisteren naar eigenzinnige namen als Wunderbar (een Berliner Weisse met rabarber, frambozen en limoen), Moriarty (Porter), Valhalla (Columbus single hop I.P.A.), Thai Massage (Blond bier met pandanblad, citroengras en gedroogde limoentjes), Falko (Vienna session I.P.A.), Mad Hatter (English golden ale), Luikse Vechter (een bier gemaakt van 60% spelt) of Bikini (saison met munt en mango). Voor de echte bierbeleving is Van Moll dan ook de place to be!

Eindhoven_Van_Moll_cafe.jpg

Van Moll
Keizersgracht 16A, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone