eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-3indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttoren

Lekker eten en drinken bij Berlage

Wat kun je eigenlijk niet doen in dit grand cafť in Eindhoven? Lunch, high tea, borrelen, hapjes, diner of met de voetjes van de vloer; afhankelijk van het tijdstip is eigenlijk alles mogelijk bij Berlage.

Deze zaak is al sinds 1986 een van de hoofdattracties in de sfeervolle wijk De Bergen. Dat is ongetwijfeld te danken aan de brede klantenkring die Berlage trekt. Van twintig+ tot zestig+, mensen uit alle lagen van de bevolking vinden elkaar hier vanwege twee grote gemeenschappelijke delers: lekker eten en drinken en goede muziek.

Eindhoven_Berlage_02.jpg

Dat eerste kun je vanaf het middaguur tot laat in de avond doen. Bij mooi weer heb je de keuze uit twee terrassen: aan de straatzijde, waar je heerlijk mensen kunt kijken, of in de afgesloten tuin waar je onder ruisende bomen en sfeervolle verlichting alle aandacht voor elkaar hebt. De menukaart is voortreffelijk, maar ook het drankassortiment is zeer uitgebreid.

Overname en verbouwing
In 2016 hebben de nieuwe eigenaars van Grand Cafť Berlage de tuin helemaal opnieuw aangelegd met veel groen en een buitenbar en buitenkeuken. Op het terras in de tuin is nu ruimte voor 150 gasten. Ook de menukaart is helemaal vernieuwd. Het traditionele dineren met voor-, hoofd- en nagerecht heeft plaats gemaakt voor foodsharing, waarbij je meerdere kleine gerechten deelt met je tafelgenoten.

Berlage Kitchen & Bar
In 2017 is ook het interieur helemaal op de schop genomen, waardoor het cafť-restaurant een totaal andere uitstraling heeft als voorheen. Het verlaagde plafond is vervangen door een plafond met industriŽle uitstraling. De bar is verplaatst naar de andere kant van de zaak en is nu twee keer zo lang. Met nieuw meubilair en beplanting is een strakke, moderne inrichting gecreŽerd.

Eindhoven_Berlage_04.jpg

Berlage Kitchen & Bar
Kleine Berg 16, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone