eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1

Restaurant Benz

Eindhoven heeft er sinds maart 2019 een toprestaurant bij. Toen opende in de voormalige marechaussee- en brandweerkazerne aan de Paradijslaan het nieuwe restaurant Benz. Het fine dining restaurant is gevestigd in het gerenoveerde koetshuis van de kazerne, en is naast restaurant Kazerne het tweede restaurant in het complex van de voormalige kazerne. In het gebouw zit ook een designhotel met acht luxe kamers.

Eindhoven_benz-restaurant

Je kon al lekker dineren en lunchen bij Kazerne, maar met dit tweede, intiemere restaurant Benz, kunnen ook liefhebbers van fine dining aan hun trekken komen. Een avond bij Benz is een gastronomische beleving met een Scnadinavische touch. Het grotere restaurant Kazerne telt 100 plaatsen en heeft een voornamelijk op de Italiaanse keuken afgestemde menukaart, samengesteld door chefkok Giovanni Gabanna. Benz at Kazerne, zoals de officiële naam luidt, is een intiem restaurant met slechts 30 plaatsen en een eigen open keuken.

Eindhoven_restaurant-benz

Culinaire rockers 
De keuken van restaurant Benz wordt bemand door drie, jonge 'culinaire rockers'. Zij streven er naar om gasten van het restaurant een unieke gastronomische beleving met Nordic Touch te bieden. Rasmus Olander is de chef van het restaurant. Het pas 23-jarige Zweedse talent is sinds 2012 actief als kok. Hij werkte eerder onder meer bij het Antwerpse restaurant Kommilfoo(*) en bij Geranium(***) in Kopenhagen, waarvan chef Kofoed als enige ter wereld ooit alle Bocuses d’Or won.

Eindhoven_benz-restaurant

Tilburger Nik Tonglet is een snel rijzende ster binnen het Nederlandse culinaire veld: binnen één jaar verwierf hij als chef van De Houtloods zowel een Bib Gourmand als een top 100 Lekker vermelding. Zijn opleiding genoot hij in Zuid Afrika, ervaring deed hij op bij de wereldtop, onder meer bij The Test Kitchen in Kaapstad, The Fat Duck(***) in het Engelse Bray en het beroemde Noma(**) in Kopenhagen. Mark Groenendaal werkte al eerder in Kazerne en staat bekend als een leergierige kok. Hij vormt de linking pin tussen de nieuwe keuken en het team van het al in 2014 geopende restaurant Kazerne. Maître/Sommelier Alexander van de Voort heeft zijn sporen in het Eindhovense ruimschoots verdiend.

“Ik kijk ernaar uit om met de nieuwe crew bekende smaken, texturen en technieken ter discussie te stellen; om samen nieuwe gerechten te creëren. We nemen de tijd om een eigen signatuur te ontwikkelen. Vanuit het Nordic gedachtengoed. Dat betekent dat we ons daarbij laten inspireren door seizoensgebonden, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen”, aldus chef Olander.

Eindhoven_benz-restaurant

Interieur 
Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd het koetshuis onlangs met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design. Een groot deel van het servies is speciaal voor het high end restaurant ontworpen door jonge talentvolle ontwerpers.

Eindhoven_restaurant-benz

Diner
Het restaurant is niet goedkoop. Een (regelmatig wisselend) zesgangenmenu kost 74 euro en een bijpassend wijnarrangement 49 euro. De presentatie van de gerechten is voortreffelijk, elk bord ziet er fantastisch uit. Wij genoten van de gerechten met medaillon van kabeljauw met Eindhovense kaviaar, het Zweedse flatbread en crackers, de aardappeltjes met Reypenaar en de granita van schapenyoghurt. Er wordt ook rekening gehouden met alle dieetwensen. Het restaurant is vrij strak, kaal en minialistisch ingericht. Dat zou van ons iets warmer en sfeervoller mogen.

Eindhoven_benz-diner

Hotel 
Naast beide restaurants -elk met een eigen ingang- is ook het aanpalende designhotel recent in gebruik genomen. De 8 luxe kamers, suites en lofts van Kazerne Hotel variëren van 35 tot 140 vierkante meter. De kamers in designstijl hebben allemaal een kingsize of tweepersoonsbed met uitzicht op het stadscentrum en/of het binnenterras. De meeste kamers hebben een vrijstaand bad, een huiskamer, een kitchenette en aparte dineer ruimte. De 140 vierkante meter grote Penthouse Loft heeft zelfs een volledige keuken en eet/vergadertafel voor acht personen. Ook deze kamers zijn gericht op de bovenkant van de markt. De prijzen voor een overnachting liggen tussen 160 euro en 550 euro (Penthouse Loft van 140 m2).

Eindhoven_restaurant-benz

Brandweerspuit
De naam van het restaurant is een verwijzing naar de rijke historie van het erfgoed. Van 1923 tot 1952 was hier de brandweer van Eindhoven gevestigd. 'D’n Benz', zo noemden de manschappen de eerste gemotoriseerde brandweerspuit van Eindhoven. Dit voertuig was voor die jaren een innovatief vehikel, met een capaciteit van 1600 liter water per minuut. Hij werd tot 1946 bij vele voor de stad beeldbepalende branden ingezet. Vanaf 1923 tot 1946 werd het voertuig gestald in het koetshuis aan de Paradijslaan. Op de plek van D’n Benz staat nu de imposante keuken van culinaire ‘rockers’ Olander, Tonglet en Groenendaal. In het brandweermuseum aan de Edenstraat is meer informatie te vinden over D’n Benz. 

Eindhoven_benz-kazerne

Over Kazerne 
Met de maandenlange verbouwing is er een einde gekomen aan de transformatie van de voormalige marechausse- en brandweerkazerne aan de Paradijslaan. De monumentale kazerne en aangrenzende industriële loods werden de afgelopen jaren met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid getransformeerd in een Home of Design, waar je kunt eten, drinken en verblijven, omringd door werk van toonaangevende ontwerpers. 

Eindhoven is een belangrijke stad binnen het internationale designveld. De Kazerne biedt de impact van design door gasten te omringen met recent werk van wereldklasse designtalent in een omgeving waar zij eten, drinken en verblijven. Het met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid gerenoveerde erfgoed telt 2.500 vierkante meter tentoonstellingsruimte (met om de vier maanden wisselende exposities), waarin acht luxe hotelkamers en -lofts, meerdere ontmoetingsruimten, een designshop en twee restaurants. Als geen ander biedt Kazerne een omgeving waar gasten 24/7 kunnen ervaren hoe design waarde toevoegt aan de wereld waarin wij leven.

Restaurant Benz at Kazerne
Paradijslaan 6, Eindhoven
Vijf dagen per week open, van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur 

Eindhoven_benz-kazerne

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.