eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-lichttoren

Spectaculair uitzicht bij Restaurant VANE en de Skybar

Op de bovenste verdiepingen van het nieuwe NH Collection Hotel in de Groene Toren in Eindhoven bevinden zich twee culinaire aanwinsten voor inwoners en bezoekers van de Lichtstad: restaurant VANE en de Skybar. Gasten kunnen er behalve van het heerlijke eten en lekkere cocktails ook genieten van een spectaculair uitzicht over het centrum van Eindhoven.

Eindhoven_Vane_restaurant-uitzicht

VANE Restaurant is onderdeel van het nieuwe NH Collection Hotel Eindhoven Centre in de Groene Toren op de hoek van de Vestdijk en Dommelstraat, vlak bij het station van Eindhoven. Het restaurant ligt op de op ťťn na hoogste verdieping van het gebouw. Gasten kunnen op elke plek in het restaurant door de kamerhoge ramen genieten van het panoramische uitzicht over Eindhoven. Dit uitzicht komt volledig tot leven op het dakterras van de Skybar op de bovenste verdieping. De inrichting van het restaurant is modern met een vleugje retro en klassiek.

Eindhoven_restaurant-Vane

Chefkok Casimir Evens
De NH Hotel Group is voorstander van het ontwikkelen van innovatieve gastronomische concepten. Daarom zoekt de keten samenwerking met zowel internationaal bekende Michelin sterren chefs, als ook lokaal culinair talent. In chefkok Casimir Evens heeft de NH-groep beide aspecten gevonden. Hij is weer terug in zijn 'eigen stad', waar hij van zijn zevende tot tweeŽntwingste heeft gewoond, gestudeerd en gewerkt en heeft de nodige ervaring opgedaan bij diverse sterrenrestaurant in Nederland en BelgiŽ.

Eindhoven_VANE-Restaurant-casimir-evens

Evens (31) kwam als zevenjarige samen met zijn moeder vanuit Paramaribo naar Eindhoven en volgde daar zijn opleiding tot kok aan de Rooi Pannen, om vervolgens bij diverse sterrenzaken in de regio in de keuken te gaan werken: Avant Garde in Eindhoven, Boreas in Heeze en de Lindehof in Nuenen. Zijn laatste werkgevers waren de Belgische tweeesterren-restaurants 't Zilte in Antwerpen en Pastorale in Reet.

Eindhoven_VANE-Restaurant

Ambitie
De ambities van de enthousiaste Casimir Evens en zijn team zijn niet meteen gericht op het behalen van een of twee sterren voor VANE. "Wij bieden casual fine dining met veelal lokale en regionale ingrediŽnten, door mij zelf geselecteerd", aldus chef Casimir. "Ik speel graag met smaaktonen en verschillende kookstijlen en mix klassieke en eenvoudige samenstellingen met experimentele stromingen. Als Michelin dat in de toekomst wil belonen, is dat mooi meegenomen".

Eindhoven_VANE-Restaurant

Skybar
Op de bovenste verdieping van het NH Hotel bevindt zich de Skybar, met rondom een dakterras dat het hele jaar open is en vanwaar je overdag en 's avonds een spectaculair uitzicht hebt op de 'skyline'van Eindhoven. De cocktails in de Skybar VANE komen van Tess Posthumus, die hiervoor de menukaart samenstelt en het team op locatie traint en begeleidt. Posthumus is al diverse keren uitgeroepen tot Beste Bartender van Nederland en in 2015 tot Beste Vrouwelijke Bartender ter Wereld.

Eindhoven_Vane_skybar-cocktail

In de Skybar kunnen bezoekers genieten van een glas wijn of een cocktail en van hapjes en kleine maaltijden. Openingstijden: maandag tot woensdag 11.00 - 00.00 uur, donderdag tot zaterdag 11.00 - 01.00 uur en zondag 12.00 - 00.00 uur.

VANE Restaurant
Vestdijk 5, Eindhoven

Eindhoven_Vane_skybar-cocktail

Eindhoven_Vane_restaurant-uitzicht

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Eindhoven Promo