kerst-eindhoven-2eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1

Ultiem genieten van alle flora en fauna

Bij de rubriek Parken en Tuinen kwam natuurkampeerterrein Leenderbos al aan bod. In het noorden van het Leenderbos, grenzend aan Eindhoven, kun je hier je tentje opslaan op een officieel natuurkampeerterrein  waarvan er maar zo’n 140 in heel Nederland zijn. De camping in het Leenderbos is rustiek gelegen met eenvoudige voorzieningen en ruime plekken met veel privacy.

Op die manier kun je ultiem genieten van alle (zeldzame) flora en fauna die het Leenderbos heel divers maken. Je hebt hier bijvoorbeeld het grootste ven van Nederland, bijzondere plantengroei, zwevende libellen, grazende schapen, de nachtzwaluw, een levendbarende hagedis en het gentiaanblauwtje, aldus de website van de natuurcamping.

Eindhoven_leenderbos-kamperen

Natuurkampeerterrein Leenderbos telt 25 kampeerplekken, op 5 daarvan zijn maximaal 2 honden toegestaan (wel aangelijnd). Je kunt er van april tot en met oktober kamperen. Zoals het hoort op een natuurcamping zijn de faciliteiten beperkt, maar meer dan voldoende. Er is een chemisch toilet, douche, stroom, speelvoorziening en een vuurhut. Even genoeg van de stilte? Eindhoven ligt praktisch naast de deur.

Natuurkampeerterrein Leenderbos
Strijperpad 3, Leende

Eindhoven_leenderbos-strabrechtse-heide

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.