kerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4

Bezienswaardigheden Eindhoven

Dat Eindhoven een oude stad is (het kreeg al in 1232 stadsrechten), valt niet op te maken uit het moderne aangezicht. Door een geschiedenis van fikse branden en oorlogsgeweld zijn niet veel oude gebouwen overeind gebleven. Dat maakte Ė letterlijk en figuurlijk Ė de weg vrij voor vernieuwende, opmerkelijke architectuur, waarin de gemeente de laatste decennia veel investeert.

Er verrijzen steeds meer imposante wolkenkrabbers en andere bouwkundige hoogstandjes. Ook had Eindhoven veel ruimte over voor grote parken en dat maakt het, versterkt door de bosrijke omgeving, een van de groenste steden van Nederland.

Daarnaast kent de stad veel verschillende musea, waarin zowel het vooruitstrevende karakter als de (voornamelijk industriŽle) historie van Eindhoven centraal staat. De gebouwen waarin deze musea huizen, zijn stuk voor stuk bijzondere bezienswaardigheden met een eigen verhaal.

Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression