kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-2

Overnachten in het kleinste museum van Eindhoven

Slapen in een mini-museum. Hoe bijzonder wil je het hebben? In Eindhoven kan dat in het Inkijkmuseum, een monumentaal klein wit huisje direct gelegen aan rivier de Dommel en pal naast poptempel De Effenaar.

Dit pandje uit 1884 wordt door veel Eindhovenaren nog steeds liefkozend ‘Spoelhuisje’ genoemd, naar de oorspronkelijke functie toen het nog hoorde bij de voormalige linnenfabriek van Van Den Briel en Verster (waarvan de muren nog bewaard zijn en nu de tuin van poppodium De Effenaar omlijsten).

Eindhoven_B&B_Inkijkmuseum_01.jpg

Tegenwoordig is het huisje, naast cultureel erfgoed, ‘een van de kleinste musea van Nederland met een van de grootste internationale schilderscollecties van het land’, aldus de omschrijving op de website. De collectie is 24 uur per dag te bekijken via het raam aan de straatzijde, vandaar de naam Inkijkmuseum.

Maar wat veel mensen niet weten, ook Eindhovenaren zelf niet overigens, is dat je in dit museumpje dus ook kunt overnachten. Er zijn twee kamers, waar ook nog honderden schilderijen van kunstenaars uit de hele wereld hangen. Allemaal met het thema ‘Show your hope’. Volgens een van de websites waarmee je een overnachting kunt boeken, is hier slapen al een sprookje op zichzelf.

Eindhoven_B&B_Inkijkmuseum_02.jpg

De kamers hebben beide een tweepersoonsbed, de keuken en badkamer in het huisje deel je met de 2 personen die er wonen en het museum beheren. Een gezellig en interessant gesprek met echte Eindhoven-kenners heb je hier dus letterlijk aan de keukentafel. En met de Dommelstraat, het centrum en treinstation om de hoek, kun je vervolgens de stad heel makkelijk zelf gaan verkennen.

N.B. Je kunt een overnachting in het Inkijkmuseum niet via de eigen website boeken, maar alleen via bepaalde boekingswebsites.

Eindhoven_B&B_Inkijkmuseum_03.jpg

Inkijkmuseum
Dommelstraat 2a, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven