kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1

Concert Madness en UB40

Locatie: Strijp S, Eindhoven

De succesvolle Britse bands UB40 en Madness geven vrijdag 10 augustus een concert op het Strijp S-terrein in Eindhoven. Met name in de jaren tachtig grossierden beide groepen in hits.
UB40 uit Birmingham verkocht meer dan zeventig miljoen albums, waarop de groep reggae met pop-invloeden mixt. De Engelsen gaven een eigen draai aan songs van anderen, zoals Red Red Wine (van Neil Diamond), Can't Help Falling In Love (een van de sleutelsongs van Elvis) en I Got You Babe (Sonny & Cher) en Breakfast In Bed (Dusty Springfield). Eigen succesvolle composities zijn onder meer ‘Sing Our Own Song' en ‘Rat In The Kitchen'.

Eindhoven_madness-ub40

Madness brak in de jaren zeventig door met opzwepende liedjes, waarin de Londenaren ska, pop, reggae en new wave combineren. De groep maakte prima albums, maar is toch vooral een singlesband. De band haalde in de jaren tachtig met vijftien singles de Britse top 10. Hits als Baggy Trousers, Our House en It Must Be Love behoren tot het culturele erfgoed van de (Engelse) pop.

Momenteel zijn er trouwens twee versies van UB40 actief. In Eindhoven spelen de originele bandleden Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (zang/gitaar), Earl Falconer (bas/zang), Norman Hassan (percussie/zang) en Brian Travers (sax/toetsen). Leadzanger is Duncan Campbell. Laatstgenoemde kwam in 2008 bij de band en verving zijn broer Ali. De oud-frontman runt nu zijn eigen versie van UB40. Behalve de twee hoofdacts, treden de bands Lucky Chops (New York) en Rilan & The Bombardiers (Haarlem) op, aanvang 17.30 uur.

CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.