kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2eindhoven-markt-terras

Swim to Fight Cancer

Locatie: Eindhovens Kanaal, Eindhoven

Zondag 15 september 2019 vindt de derde editie plaats van Swim to Fight Cancer in Eindhoven. Bij Swim to Fight Cancer Eindhoven zwem je 2 kilometer door het Eindhovens Kanaal om samen met honderden anderen zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de strijd tegen kanker. De finish is bij het Havenhoofd bij het NRE-gebouw. Henry van Loon (conciërge Volkert in de hitserie Luizenmoeder) is ambassadeur van Swim to Fight Cancer en zal dit jaar mee zwemmen in Eindhoven.

Eindhoven_swim-to-fight-cancer

Swim to Fight Cancer is een zwemevent in een stadsdecor waarbij deelnemers zoveel mogelijk geld ophalen voor stichting Fight Cancer door middel van donaties. Stichting Fight Cancer werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en kankerpreventie via KWF Kankerbestrijding. Zodat kanker in de toekomst een ziekte wordt die niet meer dodelijk hoeft te zijn.

Het streven naar innovatief onderzoek, onder andere op het gebied van gezondheid, sluit aan bij de ambities van Eindhoven als Brainport regio. Bovendien past een groots zwemevenement binnen het profiel van Eindhoven als dé zwemstad van Nederland. Fight Cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie!

Eindhoven_swim-to-fight-cancer

Deelname
Je kunt meedoen als lid van een bedrijfsteam, als individuele deelnemer of - als je wat jonger bent - aan de Kids Swim. De Kids Swim is er speciaal voor kinderen van 10 t/m 15 jaar oud. Zij zwemmen iets meer dan 1 kilometer. De kwaliteit van het water in het Eindhovens Kanaal is goed getest en ontdaan van obstakels. Het inschrijfgeld voor de zwemtocht van twee kilometer bedraagt € 75,- per deelnemer. Dat is inclusief een badmuts, slippers, handdoek, een pastabuffet na afloop, een medaille en natuurlijk een geweldig gevoel! Ook is het de bedoeling dat je op zoek gaat naar sponsoren en dat je probeert om minimaal € 250,- op te halen. De tocht start 26 augustus om 16.00 uur. Meer informatie op de website van Swim to Fight Cancer.

Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone