eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3

Naked Song Festival 2021

Locatie: Muziekgebouw Eindhoven

LET OP: In verband met de maatregelen rond het coronavirus vindt het Naked Song Festival dit jaar plaats in een aangepaste en kleinere vorm. Naked Song Walk Along met optredens op drie locaties: Muziekcentrum, Dynamo en K19.

Naked Song is al vele jaren hét indie singer-songwriter festival van Nederland. Op vijf podia met ruim twintig optredens beleef je het beste van indie-folk tot alt-americana. Naked Song heeft een reputatie als het gaat om ontdekken van nieuw talent, maar uiteraard ontbreken ook de grote namen niet. Denk aan grootheden als James Vincent McMorrow, Eels en Agnes Obel. In 2018 staan o.a. Lisa Hannigan, Tom McRae en Sam Lee op het programma. 

Maar niet alleen grote namen worden naar het festival gehaald, ook jong en opkomend talent krijgt de kans. Fink en Gavin James stonden al op de Eindhovense planken vóór hun doorbraak naar het grote publiek. Bovendien zoekt het indie singer-songwriter festival graag de grenzen van het genre op en zet daarvoor speciale projecten op met diverse acts.  

Eindhoven_naked-song-festival

Naked Song is een festival waar je op het puntje van je stoel geniet van de verstilde klanken van de eenling op piano met een betoverende stem, maar ook de plek waar je los kunt gaan op een lekker bluegrass bandje. Met de traditionele 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske, dakterras-optredens (bij goed weer), de aanstekelijke popquiz van de Three Imaginary Boys en lekkere speciaalbiertjes wordt de festivalbeleving compleet gemaakt.

Tijdens de twaalfde editie van het festival op zaterdag 13 april 2019 presenteert de organisatie een representatieve en kwalitatieve dwarsdoorsnede van dat wat liefhebbers van muzikale verhalenvertellers, rootsmuziek als ook kruisbestuivingen en vernieuwende vormen daarvan aanspreekt. Deze editie wordt bovendien oprichter Ad van Meurs geëerd door muzikanten die met hem gespeeld hebben.

Meer informatie en het programma op de website van Naked Song Festival.

Timelapse Eindhoven

Mooie timelapse-video van Eindhoven