kerst-eindhoven-4indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terras

Dutch Chili Fest 2024

Locatie: Klokgebouw, Strijp S, Eindhoven

Het Dutch Chili Fest beleeft zondag 14 april 2024 zijn tiende editie in het Klokgebouw in Eindhoven. Het is het enige festival in Nederland dat helemaal gewijd aan de chilipeper. Voorgaande jaren trok het festival 6.000 bezoekers.

Dutch Chili Fest 2024 kent een gevarieerd programma. Er is een markt in het Klokgebouw waar zowel professionals als amateurs producten met chilipepers aanbieden. Ook is er een ruilbeurs waar zaden voor pepers worden uitgewisseld. Bezoekers kunnen deelnemen aan of toeschouwer zijn bij de wedstrijd om de Heetste Hamburger van Nederland en een sambal en hot sauce contest. Nieuw dit jaar is de foodarea buiten aan de voorkant van het Klokgebouw. Verwacht naast spicey food en burgers ook veel planted based food.

Eindhoven_chili-fest

Een tentoonstelling informeert het publiek over de chilipeper en diverse cateraars serveren eten tijdens het festival. Verschillende bands en DJ's verzorgen de muzikale omlijsting. 

Eindhoven_chili-fest

Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone