eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzaeindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3

Fakkeldefilé 2023

Locatie: Stadhuisplein, Eindhoven

Stichting 18 September in Eindhoven organiseert ook dit jaar weer het jaarlijkse defilé en de fakkeltocht ter herdenking van de bevrijding van Eindhoven op 18 september 1944. Dit jaar is er meer show in de vorm van optredens van enkele taptoebands.

Eindhoven_fakkeldefile

Elk jaar op 18 september herdenkt Eindhoven de bevrijding in 1944 door de Amerikaanse 101-ste Airborne Division en het Tweede Britse leger met het fakkeldefilé in de Eindhovense binnenstad. Ieder jaar wordt het bevrijdingsvuur, dat door wielrenners uit Bayeux is opgehaald, van het 18 Septemberplein naar het Stadhuisplein gebracht. Dit gebeurt vanaf 19.45 uur in een grootse optocht met veteranen, legervoertuigen, muziekkorpsen en sportverenigingen. De nieuwe burgemeester van Eindhoven ontsteekt met dit vuur rond 21.30 uur de fakkel bij het bevrijdingsmonument op het Stadhuisplein. Het bevrijdingsvuur blijft tot 9 oktober branden. Traditioneel begint op deze dag ook de Lichtjesroute.

Eindhoven_Bevrijdingsmonument_stadhuisplein

Eindhoven Promo