indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-3

Eindhoven Maker Faire

Locatie: Klokgebouw, Eindhoven

De Eindhoven Maker Faire op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 in het Klokgebouw en op het Ketelhuisplein op Strijp-S in Eindhoven nodigt iedereen die zich bezighouden met creatieve of technologische innovatie, van beginners tot professionals, van jong tot oud, uit Nederland maar ook van daarbuiten, uit om de nieuwste creatieve, artistieke, speelse en technologische ontwikkelingen te ervaren als nooit tevoren. Van auto's van de toekomst tot high-tech fashion en van het bouwen van je eigen robot tot de nieuwste technieken, electronica, materialen en meer. Speel met de Virtual Reality games en met drones en kom alles te weten over upcycling, e-waste en re-use door interactieve projecten. Daarnaast is er ook aandacht voor 'ouderwetse' ambachten: solderen, foamcutting, frezen, houtbewerken, ijzersmeden, enz.

Eindhoven_Maker-faire

De Eindhoven Maker Faire is een wonderbaarlijke en gezinsvriendelijke verzameling van apparaten, knutsels, uitvindingen, creativiteit en vindingrijkheid. Je vindt hier meer dan 250 makers en hun do-it-yourself vindingrijkheid op het gebied van wetenschap, technologie, engineering, wearables, kunsten, fashion, robots,á ambachten, 3D-printing, urban mining en nog veel meer.

Natuurlijk is er ook voor kinderen en jongeren genoeg te leren en doen bij de vele kinderactiviteiten. Belangrijk onderdeel van de Eindhoven Maker Faire is de Eindhoven Crazy Parade of Knotsgekke Voertuigen Parade die op beide dagen rond 12.30 uur door Strijp S zal paraderen. Een feestelijke optocht van zelfgemaakte knotsgekke voertuigen.

Beleef innovatie, technologie, creativiteit en raak ge´nspireerd door alle workshops en presentaties van bijzondere Makers! Verwacht indrukwekkende high-tech en low-tech ontwerpen, duurzame designs en interessante lezingen. Op de site van de Eindhoven Maker Faire vind je meer informatie over onder andere het programma. Entree is 5 euro voor kinderen tot en met 17 jaar en 12,50 euro voor volwasenen.

Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone