kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazzaindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-1eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-4

Lichtjesroute 2023

Locatie: Eindhoven

Ieder jaar sieren meer dan 100.000 lampjes de Lichtjesroute in Eindhoven. Tachtig vrijwilligers werken maandenlang toe naar het monteren van alle lichtjes in de tientallen ornamenten die worden verlicht in de lichtstad. De Lichtjesroute bestaat uit meer dan zestig kleurrijk verlichte projecten, verspreid over 22 kilometer. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers.

Eindhoven_Lichtjesroute_2015

De Lichtjesroute is ooit begonnen om de bevrijders van Eindhoven te bedanken. Op 18 september 1944 werd de stad bevrijd van de Duitse bezetting. De Lichtjesroute ontstond na de bevrijding toen mensen lampjes voor hun ramen zetten om aan te geven dat het licht weer terug was in het leven na de donkere jaren van de Duitse bezetting.

Eindhoven_Lichtjesroute_2015

Voor veel Eindhovenaren is de jaarlijkse Lichtjesroute (jeugd-)sentiment, voor de ander het herdenken van de bevrijding, of een gezellig, jaarlijks terugkerend, avondje uit met de kinderen.  De route kan per fiets, te voet, per brommer of per auto gedaan worden. Vertrekken kan op elk willekeurig punt in de route en alles is voor iedereen gratis toegankelijk. De lampen branden van 18 september tot en met 8 oktober 2023 op zondag t/m donderdag van 19.00 uur tot 22.30 uur en op vrijdag en zaterdag van 19.00 uur tot 23.30 uur. 

(foto's Albert van den Boomen)

Eindhoven_Lichtjesroute_2015

Eindhoven_Lichtjesroute_2015

CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.