kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-2eindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-lichttoren

Eindhoven=KING 2024

Locatie: Eindhoven, diverse locaties

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag op 26 en 27 april staat Eindhoven weer in het teken van Eindhoven=King. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot een feest met ruim 200.000 bezoekers. Er is voor ieder wat wils, doordat de stad is verdeeld in verschillende thema's als Dance, Music en Family.

Eindhoven_Koningsdag-king

Koningsnacht en Koningsdag
Op het Stadhuisplein, Lichtplein, Wilhelminaplein en bij de Paterskerk vinden op 26 april van 19.00 tot 01.00 uur concerten en optredens van bands, artiesten en DJ's plaats. Op de Markt is op woensdagavond van 20.00 tot 01.00 uur King's Night Party en op donderdag King's Day vanaf 13.00 uur. Op het Lichtplein de eerste editie plaats van het festival This=Music King's Day met de de beste techno dj's en lokale dj's, van 12.00 tot 00.00 uur.

Het Wilhelminaplein viert het Koningsfeest met op dinsdagavond muziek bij café Wilhelmina en op woensdag vanaf 09.00 uur een vrijmarkt en vanaf 12.00 uur weer muziek. In De Bergen gaat Koningsdag, net zoals in andere jaren, helemaal los mekkere muziek, food, drinks en een prachtige sfeer! De Kleine Berg start om 090.00 uur met een gezellige kleine vrijmarkt waarna, als vanouds, een mooi feestje zal losbarsten tot in de avond.

Strijp-S viert Koningsnacht en Koningsdag met het KING-S Festival met diverse bands en DJ's in het Klokgebouw. Tijdens Koningsnacht van 22.00 tot 04.00 uur en op Koningsdag van 12.00 tot 04.00 uur. 

Op de Stratumsedijk kun je terecht voor de King's & Queers Day. En in het Stadswandelpark kun je het ouderwetse Oranjegevoel beleven met muziek, kinderattracties en een Oranjemarkt. Uiteraard worden Koningsnacht en Koningsdag ook in de 50 cafe's op het Stratumseind uitgebreid gevierd met het festival King of Kings

Dit is slechts een greep uit het uitgebreide programma van feesten en andere activiteiten. Op de website van Eindhoven=King vind je het volledige programma

Aquabest
Voor de liefhebbers van hardcore and raw vindt op 27 april op het strand van Aquabest de 6e editie plaats van het Supersized Kingsday Festival, van 12.00 tot 23.00 uur. Maar liefst negen verschillende area's vertegenwoordigen alle hardere stijlen, met een dikke line-up.
Eindhoven_koningsdag

GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.