kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1eindhoven-centrum-lichttorenindhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-markt-terraseindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-3

EMOVES Urban Culture Festival

Locatie: Eindhoven, diverse locaties

In Eindhoven gebeurt de laatste jaren veel op het gebied van urban culture. Daardoor is Eindhoven opgeklommen van underdog in de urban scene tot een van de grotere spelers wereldwijd. Dankzij partijen als het 040BMX-park, Area51 Skatepark, Rugged Studio, Madskills, Dynamo, HiphopLab040, Gebouw52 en Sample Culture heeft Eindhoven al veel goede rappers, sporters en kunstenaars voortgebracht en is de stad niet langer alleen aantrekkelijk voor het eigen jeugdig talent maar ook voor de internationale top.

Eindhoven_EMOVES

Hierdoor is Eindhoven belangrijk op het gebied van urban culture, dans, muziek, kunst en sport. Dit talent komt sinds acht jaar tot uiting op het driedaags EMOVES Urban Culture Weekend In 2019 in het weekend van 21, 22 en 23 juni.

Onderdelen van het spectaculaire en dynamische festival zijn onder andere Step in the Arena (graffiti festival met meer dan 150 graffiti en streetart-artiesten in de Berenkuil op 8 en 9 juni 2019), World BBoy Classic (WK breakdance voor duo's op 8 september 2019), Hop the Block en demonstraties van sporten als BMX-freestyle, freerunning, tricking, calesthenics, skateboarden en streetball.

Kijk voor meer informatie op de website van EMOVES.

Eindhoven gefilmd met een drone

Eindhoven vanuit een ander perspectief - gefilmd met een drone