eindhoven-centrum-lichttorenkerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-piazzakerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-1

Fakkeltocht 2023

Locatie: Wilhelminaplein, Eindhoven

Op Kerstavond 24 december wordt dit jaar voor de 31e keer de Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid georganiseerd in Eindhoven. De Fakkeltocht is ontstaan naar aanleiding van de aanslagen op Turkse migranten in het Duitse Solingen in 1993. Het thema is nog steeds actueel gezien de heftige discussies over de opvang van vluchtelingen en de terreuraanslagen overal in de wereld.

De Fakkeltocht is voor veel Eindhovenaren een vertrouwd onderdeel van de feestdagen en laat zien dat veel volwassenen en kinderen zich willen inzetten voor een samenleving waar verdraagzaamheid en respect voor elkaar centraal staan.
Eindhoven_fakkeltocht-wilhelminaplein

Om 18.00 uur start de uitgifte van de fakkels op het Wilhelminaplein, waarna om 18.30 uur het podiumprogramma begint. Rond 19.00 uur uur wordt de eerste fakkel aangestoken aan de World Peace Flame door wethouder Renate Richters van Eindhoven en begint de tocht. Langs de route zorgen koren, orkesten en kraampjes voor een sfeer van vrede en verdraagzaamheid. Munten voor een fakkel zijn voor 2 euro te koop bij de voorverkoopadressen en op 24 december voor € 2,50 op het Wilhelminaplein.

Meer info op de website van Fakkeltocht Eindhoven.

CityFilm Eindhoven

Everything you need to know when you are planning a weekend trip to Eindhoven.