kerst-eindhoven-1kerst-eindhoven-4eindhoven-markt-terrasindhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-3eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-centrum-piazza

Dutch Design Week 2023

Locatie: Eindhoven, diverse locaties

De Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven is het grootste designevenement van Noord-Europa en presenteert werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland, waarbij de Graduation Show van de Design Academy en de Dutch Design Awards grote publiekstrekkers zijn. Van 21 tot en met 29 oktober 2023 vindt het negendaagse festival plaats in Eindhoven.

"Ontwerpers bedenken oplossingen, creëren innovaties, zijn vooruitstrevend, maken zaken tastbaar en functioneel. Ze kijken op een unieke manier naar hun omgeving en de wereld. Hoe kan het anders, hoe kan het beter? Op die vragen hebben ontwerpers steeds weer authentieke en verrassende antwoorden. Het is aan ons allemaal om deze creatieve oplossingen te omarmen en te stimuleren", aldus DDW-directeur Miriam van der Lubbe.

Eindhoven_DDW-2017-Stretch_dutch-design-week

Het thema van de 23e editie van de Dutch Design Week in 2023 is 'Picture this'. Op het eerste gezicht een onschuldige oproep, maar stel je nu eens écht voor dat we blijven leven zoals we nu doen… wat voor wereld zien we dan over 20, 50, 100 jaar? Picture This is een dringende oproep om dat beeld onder ogen te komen en het tij te keren. Daarbij is de inzet van ontwerpers onontbeerlijk, die andere denkrichtingen en de uitzonderlijke kracht van visualisatie inbrengen.

Eindhoven_DDW_2015

Verspreid over zo'n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder normale omstandigheden onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. Strijp-S (met het Klokgebouw, Microlab Hall, Veemgebouw en op het Ketelhuisplein) en het centrum van de stad (met de Graduation Show van de Design Academy in de Microtuin) zijn de twee grootste hotspots tijdens de DDW in Eindhoven.

Eindhoven_DDW_2015

Interessant om te bezoeken zijn zeker ook de open ateliers in Sectie-C aan de Daalakkersweg, de Kazerne aan de Paradijslaan, de presentatie van de Dutch Invertuals aan de Fuutlaan en die van Piet Hein Eek aan de Halvemaanstraat op Strijp-R. Een nieuwe naam op de DDW-kaart is WEST, waar op locaties als het Evoluon (hosted by Next Nature) en Plan-B veel verschillende expo's te bezoeken zijn.

Eindhoven_DDW_2015_kazerne

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Lees meer over de Dutch Design Week 2023 in dit artikel en kijk voor het programma op de website van DDW.

Eindhoven_DDW_2015

Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression