kerst-eindhoven-4kerst-eindhoven-3kerst-eindhoven-2eindhoven-centrum-lichttoreneindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouweindhoven-centrum-piazza

Fotografie in Beeld

Locatie: Erfgoedhuis, Eindhoven

In het Erfgoedhuis in Eindhoven kun je vanaf 6 maart 2023 terecht voor de tentoonstelling 'Fotografie in Beeld'. Georganiseerd door de vrijwilligers van Eindhoven in Beeld (EiB).á

Foto's vormen het hoofdbestanddeel van het archief van Eindhoven in Beeld. Vele duizenden foto's. Daaronder foto's van meer dan 100 jaar geleden, gemaakt met de techniek en de apparatuur van toen. Deze expositie laat zien hoe de fotografie ontstaan is en hoe Eindhovense fotografen in de loop van de tijd hun vak uitgeoefend hebben.

Eindhoven_fotografie

Vanaf 1870 vestigden zich al enkele fotografen in Eindhoven. Zij hielden zich voornamelijk bezig met portretfotografie in hun daglicht-studio's. Ook de schoolfotografie behoorde al vˇˇr 1900 tot hun activiteiten. Rond de jaren twintig vestigden zich de eerste fotowinkels in Eindhoven en werd de amateurfotografie een feit. In de expositie wordt aandacht besteeed aan het verleden en heden van o.a. de schoolfotografie, portret- en bruidsfotografie,ámens en werk, de fotowinkels, fotocursussen en fotoclubs in Eindhoven.

Daarnaast aandacht voor de grote verandering van analoge fotografie naar digitale fotografie. De samenstellers van deze expositie lieten zich inspireren door de veranderingen in de fotografie. Natuurlijk is Eindhoven hun inspiratiebron en benoemen zij enkele onderwerpen in de fotografieontwikkeling in deze stad.áDe expositie is gratis te bezoeken op werkdagen van 11.00 tot 16.00 uur.

Fotografie in Beeld
Erfgoedhuis, Eindhoven
6 maart - 16 juni 2023

Eindhoven_fotografie-2a.jpg

GLOW Eindhoven 2015

Mooie timelapse met 7000 foto's van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven.