kerst-eindhoven-2kerst-eindhoven-1indhoven-strijp-s-klokgebouwkerst-eindhoven-3eindhoven-markt-terraskerst-eindhoven-4eindhoven-centrum-piazzaeindhoven-centrum-lichttoren

Effenaar - de pop- en rocktempel van Eindhoven

Op muzikaal gebied kent Eindhoven vele smaken en er is dan ook bijna elk weekend wel ergens een leuk live optreden te vinden. Pop, rock, jazz, blues, folk, house; zoekt en gij zult vinden. (Tip: in bijna elke horecazaak ligt wel een Uitloper, een langwerpige uitvouwfolder met daarin alle noemenswaardige uitgaanstips voor Eindhoven voor die week). Poppodium de Effenaar is een van de grote autoriteiten op het gebied van muziek in Eindhoven.

In de Effenaar ligt de nadruk in de programmering op de ‘wat jongere muziekgenres’ als pop, rock en house. Popconcerten en dance-avonden van bekende en minder bekende, nationale en internationale artiesten. Soms ook hele grote namen, al zijn die optredens vaak in een mum van tijd uitverkocht.

Eindhoven_Effenaar_2010_publiek.jpg

Deze poptempel kent een lange geschiedenis in Eindhoven en sinds de start in 1971 stonden er vele iconen op het podium zoals The Red Hot Chili Peppers, Joy Division, Ramones, Sonic Youth, Talking Heads, Queens of the Stone Age, Pearl Jam, Echo and the Bunnymen, Sex Pistols, R.E.M. en The Cure. En de laatste jaren bands en artiesten als: Editors, Fun Lovin’Criminals, Limp Bizkit, White Lies, Elbow, Jamie Lidell, The Wombats, Life Of Agony, Maria Mena, The Veils en Dr. Lektroluv.

Twee concertzalen
Ook tegenwoordig weet De Effenaar nieuwe talenten vaak te boeken als ze aan de vooravond van hun grote doorbraak staan en kun je ze hier nog in een intieme setting zien en horen. Er zijn twee zalen: een grote voor 1200 bezoekers en een kleine zaal en foyer voor 400 bezoekers.

Eindhoven_De_Effenaar_2010_3.jpg

Restaurant
Het gebouw telt 5 verdiepingen, waarvan de begane grond is ingericht als sfeervol café-restaurant met nostalgische foto’s aan de muur van al die legendarische optredens die er plaatsvonden. Met goed weer kun je lekker in het bijbehorende Effenaar-parkje aan de achterkant zitten, waar tijdens feestdagen en andere festiviteiten ook optredens te zien zijn.

Eindhoven_Effenaar_2015.jpg

Effenaar
Dommelstraat 2, Eindhoven

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Impression of Eindhoven

Eindhoven City in a 3 minute impression